pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký den kávy podruhé, tentokrát s mistrovstvím republiky v ochutnávání kávy

Káva z místních i přespolních pražíren, přednášky, workshopy, hudební i kejklířská vystoupení, mistrovství České republiky v degustaci kávy, to je jen krátký výčet toho, co čeká návštěvníky 2. ročníku Olomouckého dne kávy, který se uskuteční v sobotu 27. května 2017 od 9.00 do 17.00 v kině Metropol.

Hlavním cílem festivalu je probudit v Olomouci kávovou kulturu a ukázat lidem, jak správně připravovat kávu v domácích podmínkách. Samozřejmostí je pro nás také podpora regionálních podniků a mladých začínajících umělců,“ uvádí Kristýna Smudová z pořádající Pražírny kávyKikafe.

Návštěvníci budou moci vyzkoušet nepřeberné množství zajímavých káv z produkce českých i zahraničních pražíren, a to jak ve formě espressa, tak připravených pomocí jedné z alternativních metod. Chybět nebude ani kávové pivo, které ve spolupráci s Pražírnou kávy Kikafe uvařil pivovar Mazák.

Ochutnávání pro radost a požitek doplní zápal a um soutěžících účastnících se mistrovství České republiky v degustaci kávy – Czech Cup TastersChampionship. „Profesionální baristé a pražiči z celé republiky přijedou do Olomouce změřit své schopnosti v rozpoznávání chutí v kávě. Vítěz bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Budapešti,“ upřesňuje Smudová.

Bohatý doprovodný program nabídne řadu workshopů a přednášek zajímavých hostů. Až z daleké Kostariky přiletí Carlos Montero, který přiblíží pěstování a zpracování kávy na své farmě FincaTematica. O příjemnou atmosféru se bude celý den starat hudebnice Terez Wrau a žongléři z kejklířské skupiny Cascabel.

Olomoucký den kávy pořádá Pražírna kávy Kikafe a kavárna CafeDelux. Hlavními partnery festivalu jsou Statutární město Olomouc a společnost MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o., mediálně akci podpořili Olomouc.cz a OL4you.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.