čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Dětská hra S kočkou Olou po Olomouci o prázdninách opět hlásí návrat

Hra s netradiční průvodkyní o prázdnincáh opět ožívá. Během letní turistické sezony Olomouc znovu spouští dětskou hru s názvem "S kočičkou Olou po Olomouci". Zahrát si ji mohou rodiny s dětmi, ale i účastníci dětských táborů. Do hry se ale může zapojit úplně každý. Akce potrvá do 30. září.

„Hra je v podstatě prohlídkou města, která je organizována detektivní formou. Trasa vede po celkem deseti stanovištích, která jsou ve městě označena postavou kočičky Oly. Cílem je získat do herní mapy symboly, které jsou umístěné na všech stanovištích,“ popsala princip prázdninové hry vedoucí oddělení cestovního ruchu magistrátu Karin Vykydalová. Kromě symbolů čeká na účastníky detektivní hry u každého stanoviště i zajímavé povídání o místě, které zrovna objevují.

Herní mapu si mohou účastníci zdarma vyzvednout na místech, která jsou do hry současně  zapojena, a trasu, kudy se vydají, si mají možnost sami naplánovat. „Mapu lze získat v Informačním centru Olomouc, Pevnosti poznání, Botanické zahradě, Arcibiskupském paláci, Arcidiecézním a Vlastivědném muzeu. K dispozici je i v česko-anglické verzi,“ vysvětluje Karin Vykydalová. Délka trasy je zhruba 3,5 km.

Po získání všech symbolů mohou soutěžící zamířit do Informačního centra Olomouc, kde za odměnu dostanou drobné dárky s motivem kočky Oly. Více informací se rovněž dozvíte v informačním centru.

Autoři | Foto www.olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.