pátek 29. března 2024 Taťána

Pátek třináctého se otevřou všechny požární stanice v Olomouckém kraji veřejnosti

Pátek 13. patří již řadu let neodmyslitelně k hasičům a ke zlomení pověry nešťastného dne. Stalo se již tradicí, že se tento den otevřou všechny požární stanice profesionálních hasičů v kraji veřejnosti. Ani letošní pátek 13. října 2017 nebude výjimkou.

Česká asociace hasičských důstojníků ho vyhlásila Dnem požární bezpečnosti, jehož hlavním tématem pro letošní rok je „Bezpečné provozování komínů a tepelných spotřebičů“

  • podmínky požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv
  • zařízení autonomní detekce a signalizace (detektory požáru)
  • zařízení pro detekci nebezpečným plynů (zejm. metan, oxid uhelnatý) 

V Olomouckém kraji se veřejnosti otevře všech 13 stanic profesionálních hasičů. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny statické ukázky veškeré mobilní požární techniky, prezentace prostředků chemicko-technické služby a lezecké výstroje, děti si budou moci vyzkoušet zásahové obleky, zasoutěžit si v různých kvízech a doplňovačkách, ověřit si svoje znalosti v testech a na požární stanici v Olomouci čeká na děti dětská varianta soutěže TFA (soutěž o nejtvrdšího hasiče). Na každé stanici bude pro nejmenší návštěvníky připraveno čtení hasičských pohádek. Program začíná kolem osmé hodiny ranní a jeho ukončení bude záviset na zájmu veřejnosti.

Cílem akce je propagace požární ochrany formou preventivně výchovné činnosti a snaha přiblížit veřejnosti náročnou práci hasičů.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky hasiči, olomoucký kraj, den otevřených dveří, pátek, požární stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.