sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Vyrážíte na hory? Dávejte si pozor na zloděje zimního vybavení

V pondělí začínají prvním školákům jarní prázdniny. V tomto období se pravidelně zvyšuje pohyb sportovců v lyžařských střediscích. Kromě sportovců se v těchto dnech do lyžařských center opakovaně vydávají i policisté, aby milovníky zimních sportů upozornili na rizika spojená s krádežemi zimního vybavení.

Před víkendem policie preventivně navštívila lyžařská střediska v Koutech nad Desnou, Přemyslově, Klepáčově a také na Červenohorském sedle. Policisté upozorňují lyžaře, aby si lehkovážně neodkládali lyžařské vybavení před restauračními zařízeními, kde se může stát snadnou kořistí pro zloděje.

„Na parkovištích u lyžařských vleků policisté kontrolovali, zda řidiči v interiérech vozidel neponechávají viditelně odložené cenné věci a také to, zda jsou vozidla řádně zajištěna. Kontrola byla zaměřena také na bezohledné parkování některých řidičů v blízkosti lyžařských středisek a na to, zda mají motoristé svá vozidla řádně vybavena na provoz v zimním období,“ vysvětlila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto PČR

Štítky policie, hory, prevence, zimní vybavení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.