čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

PŘEHLED: Olomoucký Garden Food festival láká na spoustu osobností nejen z kulinářské scény

Letošní olomoucký Garden Food festival startuje už v sobotu. Na jaké osobnosti nejen kulinářské scény se můžeme letos těšit?

Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař, podnikatel, moderátor televizních show, autor několika kuchařských knih a hlavní tvář Garden Food Festivalu. Od roku 2010 úspěšně provozuje Café Imperial, pražský podnik ve stylu prvorepublikových Grand Café, Divinis Ristorante se špičkovou italskou kuchyní a luxusní restauraci TriBeCa ve Švýcarsku.

Markéta Hrubešová

Úspěšná česká herečka známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, která není v kuchařském oboru žádným nováčkem – vydala již tři úspěšné kuchařské knihy. V poslední z nich převedla do současného jazyka více než 80 receptů Magdaleny Dobromily Rettigové.

Radek Kašpárek

Radek Kašpárek je fanouškem moderní kuchyně s důrazem na přímočarou a nepřikrášlovanou prezentaci surovin. Bez zbytečných okolků servíruje silné chutě, a jeho pojetí pokrmů jsou často velmi neočekávaná.  Jeho restaurace Field získala v roce 2016 michelinskou hvězdu a už ji dvakrát obhájila.

Jan Punčochář

Jeden z nejlepších šéfkuchařů se narodil v Praze, kde se vyučil v hotelu Ambassador. Pracoval v mnoha vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, kde absolvoval stáže v michelinských restauracích Hangar 7 a Tim Raue. Jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat v restauraci Grand Cru Restaurant & Bar.

Radim Svačina

Pracoval jako šéfkuchař čtyřhvězdičkového horského hotelu a vaření je jeho vášní i živobytím. V jeho kuchařském „portfoliu“ je česká moderní gastronomie, kuchyně italská, japonské sushi i vegetariánská gastronomie. V současné době patří k hlavním tvářím unikátního ostravského projektu Food Atelier.

Michal Pšenička

šéfkuchař pražského Café Imperial. Skvěle se vyzná v karibské i evropské kuchyni, je to mistr přípravy sushi a specialista na přípravu ryb a mořských živočichů. Zkušenosti a praxi ve světové gastronomii získával v pražském Hotelu Radisson SAS i v podnicích a hotelech na Kajmanských a Britských Panenských ostrovech.

Jiří Halamka

Šestadvacetiletý Jiří Halamka vyhrál druhou řadu televizní soutěže MasterChefa Česko. Do té doby se živil jako bankovní úředník. Po úspěchu před kamerami si založil vlastní cateringovou firmu s názvem Creativity & Cooking. Začal provozovat svůj hostinec Stěžery.

Jan Kratochvíl

Pochází z kuchařské rodiny, sbíral zkušenosti u nás i v zahraničí – v Anglii a v Mexiku. Miluje českou i klasickou evropskou kuchyni, je dravý, usměvavý a vaří s láskou k surovinám. V roce 2009 nastoupil do pražské restaurace Divinis již jako zástupce (a nástupce) Zdeňka Pohlreicha.

David Valíček

V gastronomii Davida Valíčka se snoubí tradiční česká kuchyně s moderními technikami vaření a asijskými vůněmi. Inspiraci a kreativitu získal chef patron ostravského Food Atelieru při práci ve světoznámých restauracích po celém světě, například v hotelu Burj al Arab v Dubaji nebo nebo v londýnské Berners Tavern u šéfkuchaře Jasona Athertona.

Jaroslav Klár
Šéfkuchař restaurace Lobster v Olomouci. Vedl několik špičkových restaurací v Itálii, kde se zrodila jeho láska k místní kuchyni. Pravidelně se účastní stáží v pražských michelinských restauracích, kde sbírá inspiraci k vytváření pokrmů podle nejnovějších trendů.

Pavel Sapík

Šéfkuchař Pavel Sapík a jeho tým pro vás připravují téměř alchymistická díla. Talent zdědil

po předcích. Prošel praxí a zahraničními strážemi v Rakousku, Itálii, Francii, v Singapuru a v Německu. Již v sezóně 2001/2002 získal stříbro jako Kuchař roku.

Ondřej Jíňa

Skvělý šéfkuchař a donedávna „pravá ruka“ slavného Pavla Pospíšila v Gasthof Krone v německém Oberbruchu. Pro Zdeňka Pohlreicha pracoval v Divinis, restauraci TriBeCa a nyní je šéfkuchařem jeho bistra Next Door. Je spoluautorem kuchařky Muži sobě, kam přispěl hlavně recepty, které rád vaří doma.

Tisková zpráva | Foto archiv Garden Food Festivalu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.