pátek 29. března 2024 Taťána

Hasiči připravují veřejnou sbírku pro zemřelého a těžce zraněného hasiče z nehody cisterny u Libivé

Základní organizace odborového svazu hasičů Šumperk zajišťuje veškeré náležitosti pro to, aby mohla vzniknout veřejná sbírka pro zemřelého a těžce zraněného hasiče z nehody u Libivé, ke které došlo v pátek 24. srpna.

„Základní organizace odborového svazu hasičů Šumperk v tuto chvíli zajišťuje veškeré náležitosti k vyhlášení veřejné sbírky pro zemřelého a těžce zraněného hasiče při dopravní nehodě hasičské cisterny, která se stala v pátek 24. srpna 2018 u obce Libivá na Šumpersku. Jakmile budeme mít k dispozici další podrobnosti, budeme o nich informovat," řekla policejní mluvčí Vladimíra Hacsiková.

Císterna po střetu s osobním autem skončila na střeše mimo cestu. Silnice byla po nehodě kompletně uzavřena, probíhaly tam záchranné a vyprošťovací práce.

Dámy a pánové,

dovolte mi, abych s hlubokým zármutkem oznámil, že včera v podvečer cestou k zásahu na dopravní nehodu, při které měly být zraněny čtyři osoby, havarovali s cisternou u obce Libivá na Šumpersku také hasiči. Tato nehoda měla tragické následky, zemřel při ní příslušník Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, stanice Zábřeh, další utrpěl velmi vážná zranění a dva příslušníci byli zraněni lehce. Příčina nehody není v tuto dobu známá a je v šetření Policie České republiky.

Pozůstalým po zemřelém kolegovi projevuji hlubokou upřímnou soustrast a kolegovi, který utrpěl těžké zranění, ze srdce přeji, aby svůj náročný boj s nepřízní osudu vyhrál.

plk. Ing. Karel Kolářík
ředitel HZS Olomouckého kraje

 

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, nehoda, Libivá, sbírka, tragédie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.