úterý 16. dubna 2024 Irena

Kraj podpoří vznik přírodních učeben, smyslových stezek i ekologické aktivity na školách

Zhruba šest set tisíc korun uvolnil v tomto roce Olomoucký kraj na podporu environmentálního vzdělávání. Školská zařízení mohla žádat o peníze na projektové dny s tématikou ekologie, vybavení přírodních učeben i vznik naučných stezek.

Zájem o finance z tohoto dotačního programu se rok od roku zvyšuje. Letos podpoříme 51 žádostí. V příštím roce chceme celkovou částku ještě zvýšit, protože osvětu v oblasti životního prostředí považujeme za velmi důležitou,“ řekl náměstek hejtmana Ladislav Hynek.

Díky podpoře kraje přibudou moderní mikroskopy v učebně Střediska volného času Atlas a Bios v Přerově, Mateřská škola v Bludově vybuduje smyslovou stezku zaměřenou na získání informací o přírodninách a například na Slovanském gymnáziu v Olomouci rozšíří přírodní učebnu.

Nám se během deseti let podařilo vytvořit přírodní učebnu s jezírkem. Studenti se tam nejen učí, ale také se o celý prostor starají, čímž ještě prohlubují svůj zájem o životní prostředí. Máme v plánu tady vybudovat studnu, abychom mohli celý prostor zavlažovat. Pravidelně tu probíhají i veřejnosti přístupné výstavy skalniček a bonsají,“ uvedl ředitel gymnázia Radim Slouka.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky podpora, peníze, příroda, učebny, ekologie, vzdělávání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.