čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Den Země se blíží. Projekt Jednoho světa na školách šíří osvětu ohledně redukce odpadu

Multimediální projekt Jeden svět na školách pod záštitou organizace Člověk v tísni připravil enviromentální kampaň nejen ku příležitosti Dne Země, jenž proběhne 22. dubna. Připravil materiály pro učitele tak, aby bylo možné je využívat v nynější situaci doma - individuálně nebo s rodinou.

Hlavním cílem virtuálního projektu je otevření tématu bezodpadového života, minimalismu a udržitelnosti s dětmi a studenty. Pomocí audiovizuálních materiálů se akce soustředí nejen na třídění dopadu, ale zejména na redukci tvorby našeho odpadu. Žáci si tak budou moci sami pustit dokumentární filmy a po nich plnit tematické výzvy a úkoly. 

Kampaň s názvem Umění odpadu bude probíhat hlavně v týdnu od 20. do 24. dubna, kdy budou k dispozici na webu Jednoho světa na školách tematické filmy i projektové aktivity. Volně dostupné však dle organizátorů zůstanou i nadále. Akce je určená především učitelům na školách, kteří tímto mohou oživit současnou distanční výuku, ale filmy si může pustit kdokli, třeba i rodiny nebo široká veřejnost. 

Informace k projektu naleznete zde.

Do nabídky organizátoři vložili například dokument Udržitelný Palacký o zdejší studentské iniciativě, která rozjela projekty na třídění dopadu, komunitní zahradu, obchod s přebytečným zbožím nebo bezplatné dolévání kohoutkové vody v kavárnách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká televize

Štítky odpad, enviromentalistika, životní prostředí, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.