čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V Ústíně na Olomoucku zavalil betonový panel dělníka. Muž utrpěl mnohačetné zlomeniny stehenní kosti

Pracovní úraz se stal ve čtvrtek 15. prosince 2016 kolem desáté hodiny dopoledne. Na místo dorazily všechny složky integrovaného záchranného systému.

K události vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a z Prostějova se speciální technikou. Když jednotky přijely na místo, zraněná osoba byla stále zavalená betonovým panelem o rozměrech asi 6 krát 1,5 metru,“ řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

K nehodě vzlétla posádka letecké zdravotnické záchranné služby. Šestatřicetiletý muž byl při vyprošťování stále při vědomí. „Samotné vyproštění provedla jednotka profesionálních hasičů. Pacient utrpěl mnohačetné zlomeniny stehenní kosti, vzhledem k mechanizmu pádu panelu nelze vyloučit i poranění po stlačení dolních končetin a pánve. Zraněného po komplexní prohlídce, ošetření, zajištění a aplikovaní příslušné medikace převezla další posádka z výjezdového stanoviště Hněvotínská sanitním vozidlem na oddělení urgentního příjmu FNOL,“ řekl mluvčí záchranné služby Zděněk Hošák.

Případem se také zabývá policie. „Podle prvotních informací k úrazu došlo v souvislosti s pádem panelu z nákladního vozidla. Přesné příčiny a okolnosti úrazu zjišťujeme, stejně jako to, zda případně nedošlo k porušení bezpečnosti práce,“ uzavírá mluvčí policie Irena Urbánková.

Tisková zpráva | Foto Romana Kočařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.