čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Zdravotníci v Nemocnici Přerov zájemcům zdarma vyšetří znaménka

Pondělí 24. dubna bude v Nemocnici Přerov patřit tématice melanomu. Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL, se připojí k oslavám Evropského dne melanomu a spolu s dalšími zařízeními v Česku nabídne mimořádně zdarma všem zájemcům vyšetření pigmentových znamének. Zájemci se pak budou moci informovat i o ochraně před sluncem či prevenci vzniku kožních nádorů.

Melanom ročně v Česku způsobí přes tři stovky úmrtí, přičemž neustále narůstá počet nových případů - incidencí. „Veřejnost ale závažnost kožních nádorů obecně podceňuje, stejně jako prevenci jejich vzniku či preventivní vyšetření. Při dodržování správných návyků při ochraně před UV zářením, tedy slunečními paprsky, lze přitom vzniku melanomu předcházet. A pokud už melanom vznikne, včasné vyšetření a diagnostika mohou jeho fatálním následkům snadno zabránit. Nezbytná je ale včasná diagnóza,“ říká MUDr. Lukáš Meričko, lékař kožní ambulance Nemocnice Přerov.

Cílem preventivní akce nemocnice je proto umožnit právě včasnou prevenci úplně všem zájemcům, bez ohledu na jejich finanční situaci, a také oslovit zajímavou nabídkou ty, kteří zatím váhali. „Melanom patří mezi jedny z nejsnáze zjistitelných nádorů a v počáteční fázi jej lze velmi snadno léčit, je proto škoda možnosti nevyužít a riskovat ohrožení života. V pondělí tedy srdečně zveme všechny zájemce na bezplatnou prohlídku,“ dodává MUDr. Lukáš Meričko s tím, že součástí akce bude i poradenství ohledně ochrany před sluncem, edukace v otázkách melanomu a také prezentace některých výrobků podporujících ochranu proti vzniku melanomu.

Akce proběhne v kožní ambulanci Nemocnice Přerov, která se nachází v pavilonu následné péče M1, v pondělí 24. dubna od 7:30 do 14:30 hodin. Zájemci mohou přicházet kdykoliv v průběhu akce i bez objednávky.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.