pátek 26. dubna 2024 Oto

Tramvajová trať Okresní soud–Tržnice se bude opravovat. Čekejte kolony a uzavírky

Od 11. dubna do 6. května bude probíhat oprava kolejiště mezi zastávkami Okresní soud a Tržnice. Opravy jsou nutné, stav tratě je v tomto místě označován Drážním systémem ČR za havarijní.

Uvědomujeme si, že tyto opravy kolidují s Olomouckou Flórou. Snažili jsme se vyjednat odložení rekonstrukce na začátek příštího roku. Drážní úřad však na daném termínu trvá. Havarijní stav se musí odstranit do konce května letošního roku,“ vysvětluje primátor města Olomouce Antonín Staněk. Opravy takto naváží na rekonstrukci tramvajové trati ve Wolkerově ulici.

Už 29. března se začne pracovat na opravách vozovky a do začátku samotné opravy tramvajové trati zde bude pouze částečná uzavírka, vozidla MHD i automobily nebudou mít problém projet. Objízdných tras se bude muset začít využívat od 11. dubna. „Opravovanou lokalitou projedou pouze vozy náhradní autobusové dopravy ve směru Tržnice-Okresní soud. Od 3. do 6. května pak bude místo rekonstrukce uzavřené úplně,“ dodává tisková mluvčí Radka Štědrá.

Služby MHD budou po celou dobu zajišťovat náhradní autobusy. Osobní automobily budou muset využít některé z objízdných tras. „Opravou dojde ke zkvalitnění tramvajové dopravy v městě. Trať nebude omezená rychlostním limitem, tím dojde k celkovému zrychlení. Taky by měla být tišší,“ dodává primátor. Náklady na opravu budou zhruba 3,4 milionu korun. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.