úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Univerzita Palackého představila své vlastní pivo – UP Ale Original

Univerzita Palackého dnes v Jazz Tibet Clubu oficiálně představila pivní novinku – univerzitní pivo s názvem UP Ale Original. Jde o limitovanou edici piva, které vzniklo pod taktovkou spolumajitele a sládka Jiřího Omelky v pivovaru Chomout.

UP Ale Original je nefiltrované, nepasterované, svrchně kvašené světlé pivo, které se bude prodávat v lahvích o objemu 0,33 litru, nebo v dárkovém balení. K dostání bude v univerzitním centru UPoint, a také při různých, nejen univerzitních příležitostech.

"Myšlenkou na vlastní edici piva jsme se zaobírali v posledním roce několikrát. Na finálním produktu jsme se nakonec shodli se spolumajitelem lokálního pivovaru Chomout Jaroslavem Švarcem a druhým majitelem a sládkem v jedné osobě, Jiřím Omelkou," říká Petr Bilík, prorektor Univerzity Palackého. Předpokládá se, že na dračku půjde zejména při velkém absolventském setkání na začátku záři, kdy se do Olomouce sjedou tisícovky absolventů ze všech koutů republiky. "Pivo bude zajímavým doplňkem na různých konferencích a dalších akcích univerzity, jako je Academia Film Olomouc nebo Majáles," dodává Bilík.

Na etiketě piva se nese: "Speciál pro Univerzitu Palackého v Olomouci je ztělesněným snem všech studentů, akademiků i absolventů. Zaručeně přírodní osvěžení znaveného těla i vědomostmi zatížené mysli, ideální společník nejen pro horké letní večery – to vše (a mnohem víc) je náš pivní patron obce akademické."

"Navázat spolupráci s univerzitou se nám zdálo jako zcela logický krok, neboť k Olomouci neodmyslitelně patří a významně se podílí na celkovém obrazu města. Osobně věřím, že se nejedná o náš poslední společný projekt," říká Jaroslav Švarc, spolumajitel pivovaru Chomout.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.