pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #9: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Dnes je tady už devátý díl mojí oblíbené rubriky Hledám páníčka. Ty příběhy mě vždycky dostanou do kolen a jsem moc ráda, když vidím, kolik z vás už opuštěným mazlíčkům z olomouckých útulků a depozit pomohlo.

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Big Fighter


Big Fighter je kočička narozená v září 2015, kdy byla spolu s dalšími 6 sourozenci přenášena nešťastnou maminkou po několika zahrádkách. Maminka neměla trvalý domov ani hodné majitele. Byla spolu s koťátky odchycena a následně vykastrována a vypuštěna zpět, protože byla velmi plachá. Koťátka si odmala zvykla na lidskou přítomnost a po pár dnech se z nich stali vrnící mazlíci.

Big Fighter dostala své jméno díky zpočátku velké bojovnosti, kterou ráda předváděla prskáním a útoky. Vše bylo ovšem jen hrané a nyní je to mazílek do náruče. V brzké době ji čeká kastrace a odchod do nového domova, který jí můžete věnovat třeba spolu s její sestřičkou Indičkou, na kterou je zvyklá. 

Indička


Indička je sestřička Big Fightera, takže spolu prožily stejný příběh, jak se dostaly k nám. Indička je zajímavá svým rezavým flíčkem na hlavě. Kterým ji bezpečně rozeznáte od sestřičky Big Fighter. V brzké době ji čeká kastrace a odchod do nového domova, který jí můžete věnovat třeba spolu s její sestřičkou Big Fighter, na kterou je zvyklá.

Plašánek


Plašánek je mladý, asi roční kocourek, který se do depozita dostal po tom, co na jeho maminku zaútočil pes a ona bránila svých 5 koťátek. Útok nepřežila a koťátka bylo nutné vychovat uměle. V depozitu se jich ujala jiná kočička, která jim nahrazovala maminku.

Plašánek si stojí za svým jménem, proto je třeba mu dát určitý čas a prostor, než si k vám najde sám cestu.

 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Ajša


Ajša je narozená 29.12.2015, tato mladá fenka hledá nový domov, přišla k nám z rodiny, kde vyrůstala na dvorku, kdy nemohla ze zdravotních důvodů zůstat ani tam. Je to temperamentní fenka, zpočátku trošku vystrašená z nového prostředí, jinak hodná a mazlivá zvyklá i na děti.

Rex


Rex je tříletý Německý ovčak, potřebující zkušeného chovatele nebo objekt, který by ohlídal. Zpočátku s námi moc nekomunikoval, po chvíli si však získal srdce ošetřovatelů a stává se z něj prima parťák, miluje házení míčků a pokud by s ním někdo cvičil byl by z něj ten nejlepší společník. Je na něm poznat, že do dnes vyrůstal jako kůl v plotě.

Kůpr


Kůpr je tříletý kříženec, hledající nový domov. Miluje společnost lidí, ostatních psíků již méně.

 

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Matěj


Matěj je mladý kocourek, který bydlel v domečku se zahrádkou, měl spoustu kamarádů a skvělý kočičí život. Ten ale skončil, když jeho majitel zemřel, dům zůstal prázdný a Matěj zůstal sám se svými kamarádkami. Nějakou dobu je krmila hodná paní z vedlejšího domu, ale poté se musela i ona vystěhovat. Kočičky však stále chodila alespoň krmit. Časem se však do domu nastěhovalo několik „nepřizpůsobivých" občanů, kteří kočičkám usilovali o život a zakázali paní za kočičkami chodit. Nakonec se podařilo dohodnout s majitelkou domu, která nás pustila dovnitř a dovolila všechny kočičky odchytit. Je to mazlivý kocourek, který je připravený odejít do nového domova. Ten se však zatím nenašel.

Barnabáš

Barnabáš je nejúžasnější mazel depozita. Stále si něco mručí pod vousy a miluje chování v náručí. Byl nalezen na městském hřbitově, kam se stahují toulavé kočky.

Franta


Franta je asi půlroční kocourek, který byl do depozita dovezen spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. On, i jeho kamarádi byli nemocní a první týden strávili na kapačkách. Teď už jsou zase „ve formě" a připraveni jít do nového domova. Franta je mazlivý a hravý kocourek, jen je v důsledku předešlé  „výživy" je hubený a má špatnou srst.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.