pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #28: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Ve starověkém Egyptě byly kočky považované za posvátné. Zacházelo se s nimi s úctou, byly pomocníky bohyň. V dnešní době se k nim lidé mnohdy chovají jako ke špinavému kusu hadru. Není na čase to, alespoň pro některé, změnit?

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Sheba

Sheba byla také původně divoká kočka, žijící v areálu jedné firmy, stejné kde někdo nakopl kocourka Leroye a zlomil mu nožku. Vzhledem k tomu, že se z ní časem stal mazel a tomu, co se stalo Leroyovi, tak byla z tohoto místa raději vzata do bezpečí. V dočasné péči, kde je, si pro pomazlení sama přijde málo kdy, ale neutíká před ním, a když už jí hladíte, můžete ji skoro „mazat na chleba“. Nejraději leží na parapetu okna nad topením, kde si v teploučku užívá výhled na ulici.

Ferda

Ferda je asi půlroční kocourek, kterému bohužel zemřela panička a on zůstal sám. Je čistotný, mazlivý a jako každé kotě si rád hraje. Snese se s pejsky i ostatními kočičkami.

Mášenka

Mášenka je starší kočička, která byla nalezena na ulici Brněnská v Olomouci u zastávky autobusu pod Fakultní nemocnicí. Zde mňoukala, chodila za lidmi a hrozilo, že jí srazí auto. Je hodně mazlivá a byla již vykastrovaná. Když chce pohladit, začne si tlapkami sama hladit hlavičku aby ukázala, že chce hladit. 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Jelcin

Jelcin je asi 2-3 roky starý jezevčík, kterého se podařilo najít 9.10.2016 v Olomouci. Stále se hledá původní nebo nový majitel. 

Rease a Rare

Rease je asi pětiletá fenka rotvajlera, čistokrevná, milá a k lidem přítulná. Rare je stejně starý rotvajler, pes zpočátku trošku nedůvěřivý vhodný jako hlídač k domku.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.