čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #27: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Kočičky a pejskové z útulků stále hledají nové domovy. Někteří byli týráni, některé vyhodili hned po narození. Jejich start do života nebyl zrovna moc dobrý, ale nemusí tak i skončit...

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Miška

Kocourek Miška byl nalezen na jednom z krmných míst. Mazlivé koťátko by zde dlouho nepřežilo a tak jej jedna hodná paní vzala k sobě, aby mu našla ten nejlepší domov. Kocourek by šel nejraději do bytu, aby už nikdy nemusel poznat, co je to zima a hlad.

Olinka a Oleg

Olinka (černobílá kočička) Oleg (bílý kocourek) jsou kočičí sourozenci, kteří byli nalezeni v jedné opuštěné zahradě. Olinku se podařilo odchytit hned, protože hrozně hlasitě naříkala a snažila se ukrýt v dřevníku, kde se ukryla do kouta a tam byla chycena. Nebyla zvyklá na lidi a tak se urputně bránila kousáním a pořád vrčela. Nyní je z ní už veliký mazel a když se k ní někdo přiblíží, tak hned vrní. Oleg před lidmi prchal a několikrát vlezl do motoru auta (proto je trochu ušmudlaný), kde hrozilo, že se uvaří nebo jej auto přejede. Nakonec utekl do dvora, kde byl v noci odchycen, když urputně mňoukal. Je velmi zvědavý a hrozně se diví, že mu lidé nechtějí ublížit a pozoruje sestřičku, jak se mazlí. Oba jsou čistotní a tak mohou žít v bytě i v domečku se zahrádkou. Na pejska si zvykli a kočičí společnost vítají!!!

Fído a Flery

22.9.2016 byli na návsi v Kožušanech nalezeni dva malí kocourci (Fído - mourovatý a Flery - černobílý). Jsou velmi přítulní a pobíhali za každým, kdo kolem nich prošel. Podle lidí se tam pohybovali již 3 dny, ale nikdo si jich nevšímal. Dospělí je odháněli a děcka ze školy je tahaly takovým způsobem, že to vypadalo, že to nemohou přežít. Ze spáru dětí byli naštěstí zachráněni. Jsou velmi vděční za každé pohlazení. Jsou zvyklí venku (mohli by žít i v bytě jsou čistotní) a moc rádi by šli do nového domova spolu, ale není to podmínka.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Rease a Rare

Rease je asi pěti letá fenka rotvajlera, čistokrevná, milá a  k lidem přítulná. Rare je přibližně stejně starý rotvajler, pes zpočátku trošku nedůvěřivý vhodná jako hlídač k domku.

Bobeš

Kocourek Bobeš asi pěti měsíční kocourek, čistotný, mazlivý a vhodný jak do bytu tak i na domek se zahrádkou.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.