čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #10: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

V redakci jsme se ani nenadáli, a už je tu desátý díl Hledáme páníčka. Za tu dobu naši rubriku kvitovalo mnoho lidí, proto hodláme dál hledat zvířátkům v olomouckém útulku a depozitech nové páníčky. Další várka je tu, koukněte!

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Helča


Helča je mladá kočička, která přišla do depozita se sestřičkou Hedou a bráškou Matějem. Původně bydleli v domečku se zahrádkou a měli skvělý kočičí život. Ten skončil, když jejich majitel zemřel, dům zůstal prázdný. Kočičky tak zůstaly samy. Nějakou dobu je krmila hodná paní, která bydlela ve vedlejším domě, ale poté se musela i ona vystěhovat. Kočičky však stále chodila aspoň krmit. Časem se však do domu nastěhovalo několik „nepřizpůsobivých" občanů, kteří kočičkám usilovali o život a zakázali paní za kočičkami chodit. Nakonec se podařilo dohodnout s majitelkou domu, která nás pustila dovnitř a dovolila všechny kočičky odchytit. Holky jsou zatím plašší a hledají domov, ve kterém už se nikdy nebudou muset bát a o svůj život doslova „bojovat".

Rézin


Rézin je půlroční kocourek, který byl do depozita dovezen spolu s dalšími třemi kamarády z pastvin od koní. On, i jeho kamarádi byli nemocní a první týden strávili na kapačkách. Rézin ještě bere antibiotika a pak může do nového domova. Zatím je plachý.

Micka


Micka je krásná osmiletá kočička, matka byla nešlechtěná kočka, otec britský kocour. Micka je velmi klidná a mazlivá kočka, plachá před cizími lidmi. Nemá ráda děti, hluk, velké návštěvy. Vyžaduje svůj klid a soukromí ve svém pelíšku, nejlépe ve vyvýšení u okna. Je zvyklá žít v bytě, kde chodila na balkon. Pro pomazlení si sama dojde. Vyžaduje pozornost majitele, který se jí bude věnovat. Po příchodu do depozita na tom byla po psychické stránce velice špatně. Byla zvyklá na velký kočičí standart, mazlení, velké škrabadlo, spoustu hraček, procházky na vodítku... a najednou o toto všechno přišla a ocitla se v cizím prostředí s cizími lidmi. V současné době je na tom již mnohem lépe, ale potřebovala by nový domov, nejlépe, aby byla rozmazlovaným jedináčkem.

 

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Lonel


Lonel je čtyřletý jorkšírský teriér nebo jeho kříženec . Zpočátku vystrašený, hledá trpělivé pánečky, kteří budou mít dostatek času se mu věnovat a ukázat mu, že lidé nejsou jen zlí.

Anděla


Anděla je devítiletá fenka, která stále teskní za pánečkem, k někomu, kdo by jí poskytl nový domov, kde by znovu byla veselým psiskem.

Dina


Dina je čtyřletá fenka Německého ovčáka nebo jeho křížence. Fenka spíš vhodná jako společník nežli jako hlídač.

 

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Žužlík


Žužlík je měsíční kocourek - potomek bezprizorní kočičky Rozárky. Žužlínek se narodil na nevhodném místě v nevhodnou dobu, a to na pozemku lidí, kteří jeho i s jeho sourozenci a maminkou chtěli utopit v říčce Oskavě v Uničově. Žužlinkovi byly pouhé tři dny, když se k nám do depozita i s jeho sourozenci a maminkou dostal, a to díky hodným lidem, kteří nás informovali o situaci, která jim hrozila. Kocourek musí ještě dorůst do vhodného věku, kdy bude plně samostatný a připravený jít do nového milujícího domova, který pro něho hledáme.

Mazlík

Mazlík je také potomkem bezprizorní kočičky Rozárky a je sourozencem kocourka Žužlíka a kočičky Jasněnky. Mazlík se narodil na nevhodném místě v nevhodnou dobu, a to na pozemku lidí, kteří jeho i s jeho sourozenci a maminkou chtěli utopit v říčce Oskavě v Uničově. Mazlíkovi byly pouhé tři dny, když se k nám do depozita i s jeho sourozenci a maminkou dostal, a to díky hodným lidem, kteří nás informovali o situaci, která jim hrozila. Kocourek musí ještě dorůst do vhodného věku, kdy bude plně samostatný a připravený jít do nového milujícího domova, který pro něho hledáme.

Jasněnka

Jasněnka je sestřička kocourků Žužlíka a Mazlíka, která se společně se svými bratříčky narodila bezprizorní kočičce Rozárce. Jasněnka se narodila na nevhodném místě v nevhodnou dobu, a to na pozemku lidí, kteří ji společně s jejími sourozenci i maminkou chtěli utopit v říčce Oskavě v Uničově. Jasněnce byly pouhé tři dny, když se k nám do depozita i s jejím brášky a maminkou dostala, a to díky hodným lidem, kteří nás informovali o situaci, která jim hrozila. Kočička musí ještě dorůst do vhodného věku, kdy bude plně samostatná a připravená jít do nového milujícího domova, který pro ni hledáme. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.