pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #23: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Vrrr, takové krásné kočičky a pejsci. Člověk se musí divit, že ještě nemají domov... Nenajdete si ve fotogalerii svého nového kamaráda?

Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Kontakt:

Adresa: Uničov
Tel.: 733 331 833
E-mail: martina.no@email.cz
FB stránky: Kočky Uničov - Depozitum Píšánek

Mazlík

Ani ne pětiměsíční kocourek se narodil bezprizorní kočičce v Uničově na Stromořadí. Jen tak na zemi pod tůjí. Maminka byla i s koťátky odchycena a získala azyl v Píšánku. Z původně toulavé kočičky se stal mazel a také proto již našla nový domov. Kocourek Mazlík zůstal v depozitu jako poslední z rodiny a velmi rád by předváděl své nekonečné hry, nejlépe s nějakým parťákem, tam, kde ho budou mít rádi a dají mu vše potřebné.

Bertík

Koťátko z 5 sourozenců, které někdo zanechal za dveřmi depozita jak nepotřebný balíček. Byl to velmi nezodpovědný čin a koťátka nebyla v dobrém zdravotním stavu. I přes veškerou snahu se nepodařilo všechny zachránit a Bertík jako jediný přežil. Nyní se má čile k světu, je velmi hravý a kontaktní. Velmi rád se na Vás pověsí a nepustí. Samotnému by mu bylo smutno, proto hledáme pro Bertíka domov, kde již jiná kočička je nebo bude.

Očka

Ještě stále mladá, asi 3 letá kočička, již po kastraci. Toulala se ve veřejných prostorech, kde nebyla vítána. Pravděpodobně vyrůstala s lidmi, protože je na ně zvyklá a v jejich přítomnosti začne silně vrnět, pokud si získá důvěru. V opačném případě většinou zezačátku pro výstrahu vrčí a syčí, ale jakmile ji pohladíte a dáte najevo, že ji neublížíte, předvede Vám dokonalou mazlivku. Z přemíry nadšení neustále přešlapuje na místě a dožaduje se hlazení a pozornosti. Očka má krásnou barvu očí, dovede nimi hypnotizovat. Vyžaduje ovšem trpělivost a klidnou domácnost, nejlépe do domečku se zahrádkou, kde by měla přístup ven.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Barnaby

Barnaby je asi osmiměsíční štěně, kříženec labradora a je ideální pro milovníky tohoto plemena. 

Rambo

Rambo je kříženec čivavy, pejska jsme našli 3.9.2016 a je čipovaný, ale ten čip není bohužel zaregistrovaný. Nyní hledáme mejitele. 

Olík

Olík je pejsek asi 7 měsíční. Je menšího vzrůstu, dobře socializovaný a připravený na nový domov.

Pomocné ruce

Kontakt:

Adresa: Jungmannova 1, Olomouc
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Mourinek

Mourinek je asi tří měsíční kocourek z kolonie toulavých koček od Penny. Je to ze začátku ještě plaché, ale nádherné mourovaté koťátko, které do depozita přišlo ještě s bráškou Macínkem. Úspěšně ho vymazlujeme a brzy z něj bude ten nejúžasnější společník.

Ťapinka

Ťapinka je mladá kočička, která se našla ve Velké Bystřici. Při nálezu měla starší zranění packy, prognóza byla taková, že už na ní nikdy nebude chodit. Ona však překvapila a na packu již pomalu stoupá. Je vhodná jako jedináček, protože druhé kočky nesnese. Kvůli pacičce je vhodná pouze do bytu.

Kukátka

„Kukátka" jsou dalším příkladem nezodpovědnosti majitele. Místo, aby nechal své kočky vykastrovat, nechává je, aby se množily, a pak se nestará jak o zdraví matek, tak ani o zdraví koťátek. Proč taky, vždyť je má jen na chytání myší :( Když se dostaly, díky jedné paní, na veterinu, jejich očičkám už nebylo pomoci. Vzhledem k tomu, že i přes to jak vypadala, chtěla evidentně žít, jim byly odumřelé „útvary" odoperovány. Kuky a Koko přišli každý o jedno očko, Káje se podařilo zachránit. Jsou to úžasní „motůrci", kteří Vám Vaši lásku oplatí tisíckrát. Vhodní pouze do bytu.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.