pátek 29. března 2024 Taťána

GASTRODRBNA: Do pizzerie U Netopýra se chodí na jistotu

V centru města jsem navštívila už pěknou řádku restaurací, přesto jich na vyzkoušení zbývá ještě hodně. Pro toto týdenní hodování jsem si vybrala Kavárnu a pizzerii U Netopýra.

Přestože nebylo úplně nejteplejší počasí, můj krok bez zaváhání vedl na zahrádku restaurace. Je v vnitřním traktu budovy, aby vám hladoví kolemjdoucí nemohli slintat do talíře.

U Netopýra je na polední menu výběr vždy z těstovin, pizzy a salátu. Obědy se podávání každý den, a to i soboty a neděle, od jedenácti do patnácti hodin. Většinou vycházejí na 95 korun a k meníčku je možnost si dokoupit za zvýhodněnou cenu třeba bazén za osmnáct nebo Tomu vodu za patnáct korun. Polévku měli v nabídce rajskou se strouháním. Na povrchu byla posypaná čerstvou petrželí, ke které mám od určité doby docela nechuť. Polévka nebyla špatně ochucená a byla teplá, bohužel jsem převážně cítila pouze tu petržel. Strouhání mi připadalo jako obyčejné nudle, ale alespoň nebyly převařené. K pití jsem si objednala Aperol Spritz, který mi poslední dobou velmi zachutnal. Stál sice skoro jako celé jídlo, ale zase má příjemnou osvěžující chuť a nezasytí mě tak moc, jako pivo, které si objednal můj kamarád Ferda. Na otázku jak mu chutnala polévka odvětil stroze: „Chutnala,“ a hodil zmačkaný kapesníček do prázdné polévkové misky. No, typický chlap.

Obecně jsem dost těstovinový typ, proto výběr penne funghi porcini byla jasná volba. Těstoviny s kuřecím masem, smetanou, hřiby a žampiony by neměly nikdy zklamat a nezklamaly ani tentokrát. Penne bylo uděláno na al dente a kuřecí maso bylo ochucené pepřem a trochu pikantnějším kořením. Hřibů tam bylo opravdu dost, na můj vkus až příliš. Jsou výraznější než žampiony, kterých jsem jinak velký fanoušek, nechávala jsem je teda spíše na straně talíře.

Ferda si zvolil pizzu Milano a když mu ji donesli, tak se zpočátku zhrozil. Nahoře byly totiž zapečené plátky cukety. „Alespoň jím zdravě,“ pronesl a zakousl se do ní. A prý teda byla dobrá. Dosvědčil to i prázdný talíř, na kterém nezůstal ani drobeček. A taky fakt, že U Netopýra tráví více času než v práci.

Líbí se mi koncept toho, že každý den je na výběr z těstovin, pizzy a salátu. Ale z dlouhodobějšího hlediska nevím, jestli bych po delší době nebyla z tak omezeného, i když každý den obměněného, výběru otrávená.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.