pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: V panelovém domě vzplál adventní věnec. Muselo být evakuováno pětadvacet osob

Minutu po půlnoci se tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vydaly na pomoc lidem v panelovém domě v Prostějově.

V panelovém domě v ulici Moravská vzplál v druhém patře adventní věnec. Žena v jejímž bytě hořelo vhodila hořící věnec do vany, což se ukázalo jako nešťastné řešení. Začala totiž hořet i vana a došlo k poškození bytového jádra a výraznému zakouření nejen bytu, ale i prostor na chodbách. Hasiči a policisté evakuovali z domu pětadvacet osob, z toho se čtyři osoby nadýchaly nebezpečných zplodin a skončili v péči zdravotníků.

„Požár se podařilo velmi rychle likvidovat, částečně ještě před dojezdem jednotek pomocí hydrantového systému aktivovaného na poschodí. Na místě pracoval také vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, vlastník prozatím neurčil přesnou výši škod, ta rozhodně přesahuje částku sto tisíc korun, další návazné škody budou dále vyčísleny. Všechny nezraněné osoby se po odvětrání zakouřených společných prostor bytového domu vrátili zpět domů,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, panelák, požár, advent, věnec, evakuace

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.