středa 24. dubna 2024 Jiří

Za apríl hrozí vtipálkovi pokuta dvě stě tisíc. V opilosti nahlásil neexistující požár

V pondělí 1. dubna 2019 po čtvrté hodině odpolední volal na číslo 158 muž, který oznámil požár střechy u nakládací rampy obchodního domu v ulici Újezd v Prostějově. Požár na daném místě i v okolí hasiči vyloučili.

Policisté následně vypátrali uživatele telefonního čísla, ze kterého bylo oznámení učiněno a ještě týž den se policistům podařilo muže kontaktovat. „Ten jim sdělil, že je prvního dubna, je Apríl a že má být policie v klidu. Při následném podání vysvětlení devětatřicetiletý muž sdělil, že byl v inkriminované době v podnapilém stavu, vůbec si nepamatuje, kde byl ani co dělal a volání na tísňovou linku rozhodně popřel. Každý hovor na tísňovou linku je však nahráván a zaznamenaný hlas je totožný s hlasem muže, kterého policisté ze zlomyslného volání podezírají," vysvětlil policejní mluvčí František Kořínek.

Vtipálek je podezřelý z přestupku podle zákona o elektronických komunikacích. Za ten mu hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun. Věc bude k dořešení postoupena příslušnému správnímu orgánu.

Foto Pixabay.com

Štítky apríl, požár, hasiči, policie, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.