sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Policisté a hasiči vyprostili z uzamčeného bytu bezmocnou seniorku, dovnitř se dostali pomocí beranidla

Kvůli obavě o svojí nemocnou sedmasedmdesátiletou maminku se včera obrátila na tísňovou linku dvaapadesátiletá žena. Se maminkou se jí nepodařilo telefonicky spojit a nereagovala ani na zaklepání na dveře jejího bytu. O zdraví seniorky se obávala i její sousedka, které si paní stěžovala, že se necítí dobře, špatně se jí dýchá a motá se jí hlava. Záchranářům tedy nezbylo nic jiného, než se do bytu co nejrychleji dostat, aby nemocnou seniorku zachránili.

Nejprve se hasiči pokusili do přízemního bytu seniorky dostat přes okno, což se jim ale nepodařilo. Vstupní dveře do bytu byly velmi dobře bezpečnostně zajištěny.

Policisté proto neváhali a k otevření bytu užili beranidla. Záchranná akce měla naštěstí dobrý konec. Seniorku, která spadla z postele, špatně se jí dýchalo a nedařilo se jí vstát, převezli přivolaní záchranáři k dalšímu ošetření do nemocnice. Strach a obava o maminku tak ve chvíli přešly v radost a my jsme za to moc rádi,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. 

Popisovaný případ rozhodně není ojedinělý. Ba naopak, oznámení obdobného charakteru přijímá policie na tísňové lince často. Policie ráda pomůžeme v těchto nepříjemných situacích, zvlášť v současné nelehké době, kdy lidé musí například dodržovat karanténu a nezbývá jim tak, než omezit přímý kontakt s příbuznými, kteří pak o ně mají důvodnou obavu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, hasiči, záchrana, seniorka, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.