čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Motorkář ujížděl policistům na kradené motorce, po dlouhé honičce ho chytili

Ve středu 23. března kolem oběda vyzvala hlídka policie k zastavení řidiče na motorce značky YAMAHA. Ten napřed vypadal, že zastaví, poté se ale znenadání rozjel a začal policistům ujíždět. Policisté ho začali pronásledovat...

Policisté muže sledovali a snažili se ho zastavit použitím výstražného zvukového zařízení v jejich vozidle. Za městem jim však začal motorkář ujíždět, až se úplně ztratil policistům z dohledu. "Po chvíli uviděli policisté muže v černém motorkářském oblečení krčícího se u kraje vozovky u obce Lipina. Policisté poznali, že jde o ujíždějícího muže, ten však byl na místě bez motorky. Následným šetřením bylo zjištěno, že motorku muž odstavil a zanechal i s klíčem v zapalování v obci Lipina," řekla policejní mluvčí Pavla Štenclová.

Honička však neskončila. Muž následně běžel přes les až k vozovce, kde v tu chvíli projížděli policisté. V ten moment byl však motorkář již tak vyčerpán, že nekladl hlídce žádný odpor. "Dále policisté u řidiče zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a také, že po uvedeném motocyklu je vyhlášeno pátrání v Rakousku a je na něm odcizená registrační značka. Ve věci jsme zahájili zkrácené přípravné řízení, kdy bylo dvaatřicetiletému řidiči sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," řekla Štenclová.

Muži teď hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Navíc se celým případem bude dále zabývat policie.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.