sobota 20. dubna 2024 Marcela

Vykradené sklepy jsou v Olomouci na denním pořádku. Jak předejít nepříjemnostem?

Ohlášení vykradeného sklepu na policii je v Olomouci téměr na denním pořádku. Naposledy se tak napříkald stalo z neděle na pondělí. Jak se ale proti zlodějům bránit?

Právě v noci z neděle na pondělí se vloupal zloděj do sklepní kóje na ulici Mošnerova v Olomouci. "Po poškození zámku dveří vnikl do sklepa, kde jeho majiteli odcizil dámské a pánské horské jízdní kolo. Tímto mu způsobil škodu ve výši 23 tisíc korun," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Jak se ale proti vykradačům sklepů bránit? "Pachatelé této majetkové trestné činnosti navštěvují především objekty, které nejsou dostatečně zabezpečeny, nebo ty, kde předpokládají anonymitu vstupu," zdůrazňuje Štrbáková.

Základem je dobře zabezpečit vstupní dveře. Obyvatelé domu by měli zvážit instalaci takových zámkových systémů, které odolají mechanickému poškození. V těchto případech zloděj často svůj boj vzdá. Stejně tak se vyplatí kvalitně zabezpečit i samotné sklepní kóje.

Policie také doporučuje občanům, aby ve sklepních kójích neuchovávali cenné a drahé věci, jako jsou například jízdní kola. Právě ty jsou často předmětem krádeže. "Důležité je vytvořit si seznam věcí a jejich popis, který policistům usnadní pátrání po jejich odcizení. Stejně tak by neměli být lidé lhostejní k pohybu cizích lidí v domě," nabádá Štrbáková.

V neposlední řadě je také dobré si všechny věci uchovávané ve sklepních prostrorách pojistit.

Čtěte více:

 

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.