čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policie hledá dva zloděje, kteří se snažili několikrát využít kradenou platební kartu. Nepoznáte je?

Kriminalisté z Olomouce pátrají po dvojici mužů, kteří jsou podezřelí z toho, že platební kartou, kterou buďto nalezli, nebo ukradli, provedli několik plateb. Práci jim usnadil fakt, že oba muži byli při činu zachyceni kamerovým systémem.

"Prozatím blíže nezjištěným způsobem získal neznámý pachatel peněženku s osobními doklady a platební kartou, kterou její majitel pravděpodobně ztratil 8. července 2016 v kempu v Mohelnici. Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že platební kartou provedli dva prozatím neznámí muži několik plateb," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policie ale zná podobu obou pachatelů. Jednoho muže totiž zachytila kamera při platbě na benzínce v Litovli, druhého muže zase tehdy, když se snažil drze provést výběr finanční hotovosti na doklady majitele peněženky a ještě požadoval vydání nové platební karty k účtu poškozeného. Pracovnice pobočky však pojala podezření, muž na místě zanechal doklady a utekl.                                                                                              

"Pokud by někdo z občanů muže na přiložených fotografiích nebo z kamerových záznamů poznal, případně by disponoval bližšími informacemi, které by přispěly ke zjištění jejich totožnosti, ať kontaktuje olomoucké kriminalisty na telefonu 974 766 650 nebo 974 766 699, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158," dodala Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.