čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Mladík narazil při couvání do vysavače na čerpací stanici v Olomouci

V neděli v noci museli policisté vyjíždět k dopravní nehodě, při které vjel devatenácti letý řidič při couvání do auto vysavače a kompresoru. Dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu.

V neděli 26. 9. 2016 kolem tři čtvrtě na jednu v noci došlo na ulici Dolní Novosadské v Olomouci, v prostoru čerpací stanice, k dopravní nehodě osobního vozidla. Z dosavadního šetření vyplývá, že 19letý řidič při couvání od výdejního stojanu narazil zadní částí vozidla do kompresoru a auto vysavače. Při nehodě nedošlo ke zranění osob,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté předběžně vyčíslili škodu na čtyřicet tisíc korun. Muž musel podstoupit dechovou zkoušku a ta naměřila přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Řidič přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.

Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.