čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V bytě na Dolním náměstí v centru Olomouce pěstoval muž ve velkém konopí, policie našla 140 rostlin

Olomoučtí kriminalisté, zabývající se problematikou drog, realizovali v průběhu měsíce září letošního roku další případ na úseku drogové problematiky.

Na základě operativního šetření pojali kriminalisté podezření na pěstírnu konopí v centru města Olomouce. Realizace případu proběhla 19. 9. 2016. Na základě předchozího souhlasu státního zástupce byl v této souvislosti zadržen v místě svého bydliště osmatřicetiletý muž z Olomoucka, podezřelý z tohoto protiprávního jednání a provedena domovní prohlídka v bytě na Dolním náměstí v Olomouci.  Podezřelý měl v uvedeném pronajatém bytě, který nesloužil k bydlení, od září roku 2015 do doby svého zadržení takto neoprávněně pěstovat a sklízet konopí. Ke své činnosti se plně doznal.

Při realizaci případu kriminalisté zjistili, že se jedná o kvalitně vybudovanou indoorovou pěstírnu konopí, včetně osvětlení, hnojiv a dalších předmětů určených k nedovolené výrobě psychotropní látky s obsahem THC. Kompletní indoor pěstírnu se 140 kusy vzrostlých rostlin konopí o velikosti od 58 do 70 centimetrů zajistili, stejně jako sušenou rostlinnou hmotu konopí. Zajištěné rostliny i sušená hmota byly zaslány na odborné pracoviště k provedení znaleckých expertiz.

Osmatřicetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let. O dalším postupu bude rozhodnuto na základě výsledků vyžádaných znaleckých expertiz.

Podezřelý byl po provedení potřebných úkonů ze zadržení propuštěn.

Kriminalisté na případu nadále pracují a v této souvislosti probíhají další úkony trestního řízení.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto zdroj: PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.