čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Policie pátrá po pachateli, který poškodil v centru Olomouce pneumatiky na několika automobilech

Na konci minulého měsíce přijali policisté informaci, že na ulici Mlýnské v Olomouci došlo k propíchání několika pneumatik. Nyní zveřejnili kamerové záběry s neznámým mužem, jak se shýbá nad poškozenými pneumatikami.

K poškození pneumatik došlo celkem u sedmi aut v čase z 23. 9. do 24. 9. 2016 na ulici Mlýnské v Olomouci. Neznámý pachatel je měl propíchnout nezjištěným předmětem. „Takto poškodil vozidlo VW Passat, Opel Astra, Škoda Fabia, VW Golf, Audi A6 a Škoda Octavia, kdy na každém z nich poškodil dvě pneumatiky a na dalším vozidle Škoda Octavia jednu pneumatiku. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za který pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí až roční pobyt za mřížemi,“ oznámila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, na kterých je vidět neznámý muž, který má v ruce něco lesklého a postupně obchází všechna zaparkovaná vozidla a sklání se u pneumatik. Společně s ním u jednoho z vozidel stojí druhý muž, který může být důležitým svědkem protiprávního jednání neznámého muže.

Nyní se policie obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. „Pokud by někdo z přiložených fotografií nebo kamerových záznamů pachatele poznal, případně by disponoval informacemi, které by vedly k jeho zjištění a objasnění případu, ať neprodleně kontaktuje policisty na telefonu 974 766 650 nebo 974 766 699, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ dodala Urbánková.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.