pátek 29. března 2024 Taťána

Policie vyšetřuje úterní vraždu ve Lhotě pod Kosířem. Zabíjel rodinný příslušník, zemřel senior

V pondělí 1. listopadu došlo v Drahanovicích, místní části Lhota pod Kosířem na Olomoucku k vraždě v jednom z rodinných domů. Podle dostupných informací se vražda stala mezi rodinnými příslušníky. Podle ČTK je obětí třiaosmdesátiletý senior, vraždil pravděpodobně jeho syn, kterého na místě policie zadržela.

"Vzhledem k tomu, že vyšetřování tohoto případu je na samém počátku, nelze zatím poskytnout bližší informace. Tyto poskytneme ihned jakmile to bude možné. Dle trestního zákoníku lze za tento trestný čin uložit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

V kraji jde zřejmě o třetí letošní vraždu. První se odehrála na konci února v Úsově na Šumpersku, kde podle kriminalistů dvaapadesátiletý muž z Uničova napadl sedmaosmdesátiletou ženu. Seniorka utrpěla vážná poranění, kterým podlehla. V polovině března byl na Prostějovsku zavražděn pětaosmdesátiletý muž. Pachatel, šestašedesátiletý muž, poté sám zavolal policii. Muž seniora zastřelil podomácku upravenou střelnou zbraní.

Loni v Olomouckém kraji vyšetřovali policisté celkem deset vražd, z toho ve třech případech šlo o pokus vraždy. Podle kriminalistů byly oběti nejčastěji zavražděny nožem nebo ubity, policisté nezaznamenali ani jedno použití střelné zbraně. V meziročním srovnání byl loni počet vražd nižší, v roce 2014 jich policisté vyšetřovali 12.

Čtěte více:

Autoři | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.