pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Městská policie rozšířila svůj systém o dvě nové kamery. Nachází se ve Smetanových sadech a na třídě Míru

Od listopadu přibyly dvě stacionární kamery, které napomáhají ke zvýšení bezpečnosti občanů Olomouce na exponovaných místech. Nová místa vybrala Městská policie Olomouc ve spolupráci s Policií ČR na základě analýzy majetkové a násilné trestné činnosti.

První z kamer je umístěna na tř. Míru, kdy se jedná o místo s vysokou koncentrací občanů navštěvujících největší z olomouckých městských hřbitovů a zahraničních studentů ubytovaných na vysokoškolských kolejích Univerzity Palackého Olomouc. Kamera je schopna monitorovat parkoviště u hřbitova, příjezd od Topolan, zastávky MHD až po křižovatku s ulicí Okružní,“ oznámil tiskový mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Druhou umístili ve Smetanových sadech v lokalitě u fontány. „Místo je specifické vysokým počtem sportovních, kulturních a společenských akcí. Kamera zabírá Rudolfovu alej ve směru k ulici Polská a Havlíčkova,“ uvedl Čunderle.

Dvě nové kamery navýšily počet stávajících 23 stacionárních kamer, umístěných povětšinou v centru města, které také vykazuje nejvyšší nápad trestných činů a protiprávního jednání.

Kamerový systém nepřetržitě obsluhuje 6 stálých pracovníků, kteří výraznou měrou přispívají k efektivitě výsledné činnosti strážníků v terénu při dohledu nad veřejným pořádkem a dopravní problematikou.

Navýšení stacionárních kamer bylo realizováno v rámci projektu prevence kriminality, kdy celková částka činila přibližně 500 000,- Kč. Z rozpočtu statutárního města Olomouce byla vyčleněna polovina částky, zbývající část byla získána z dotačního programu Ministerstva vnitra,“ dodal Čunderle. Půl milionu se tak přidává k částce 13 400 000,- Kč, která už byla do kamer a jejich příslušenství investována. 

Na soupis všech kamer se můžete podívat zde

Čtěte více:

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.