čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Muž z Olomouce se podílel na výrobě pervitinu, léky dováželi z Polska

Na začátku listopadu policie zadržela dva pachatele, kteří jsou nyní obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek. Jeden z nich pochází z Olomouce.

Pachatel z Olomouce, 34letý muž, a 35letý muž z Jihlavy obvinila policie ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. „Oba muži na začátku listopadu společně odcestovali vlakem do Polské republiky, kde nakoupili 9 balení léku Sudafed. Při návratu byli na vlakovém nádraží kontrolováni policejní hlídkou. Policisté u nich nalezli jak zakoupené léky, tak plechovku Toluenu,“ oznámila policejní tiskový mluvčí Tereza Neubauerová.

Kriminalisté měli staršího z obviněných v hledáčku již několik měsíců, kontrola tak nebyla vůbec náhodná. „Pětatřicetiletý muž nejméně od srpna vyráběl v Lipové – lázních a okolí pervitin. Během domovní prohlídky kriminalisté zajistili kompletní varnu i se surovinami potřebných na výrobu drogy. Vyrobený pervitin si obviněný buď nechával pro sebe, nebo jeho část poskytl další osobě za výpomoc při výrobě,“ dodala tisková mluvčí. Pro muže z Jihlavy to není první přečin. V posledních třech letech byl již za výrobu drog pravomocně odsouzen. 

Čtete více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.