neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomoucký kraj přispěje téměř 22 milionů na cyklostezky

Olomoucký kraj letos finančně podpoří stavbu nových cyklostezek v 11 městech a obcích, které od hejtmanství dostanou příspěvek v celkové výši 21,7 milionu korun. Krajské dotace na cyklostezky jsou nejvyšší za poslední čtyři roky. TO sdělil hejtmanův náměstek Jan Zahradníček (ANO).

„Nová cyklostezka propojí například Kostelec na Hané s nedalekou obcí Lutotín. K bezpečnosti výrazně přispěje také trasa kolem plumlovské přehrady. Krajské peníze pomohou i při stavbě dalších částí stezky pro cyklisty mezi Litovlí a Uničovem, konkrétně na území Střelic a Červenky," uvedl Zahradníček.

Podmínkám dotačního programu zaměřeného na podporu budování cyklostezek letos podle Zahradníčka vyhovělo 12 žádostí od 11 žadatelů z řad měst a obcí. „Kvalitní cyklistická doprava je pro kraj prioritou. Také proto dáme letos na stavbu cyklostezek nejvíce peněz za poslední čtyři léta," podotkl Zahradníček.

Hejtmanství podle Zahradníčka upravilo dotační podmínky tak, aby na peníze dosáhlo více žadatelů. Jednodušší byla také administrace jejich žádostí.

Loni podmínky krajského dotačního programu zaměřeného na cyklostezky splnilo osm žadatelů, kteří od hejtmanství dostali dohromady více než 12,6 milionu korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, rekreace, správa, cykloturistika, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.