pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Mora porazila Spartu 3:2. Jsou to nadstandardní body, zní z kabiny

Prohru v Karlových Varech chtěli po dvou dnech odčinit Hanáci, kteří na svém ledě přivítali těžkého soupeře v podobě pražské Sparty. Hlavně díky velkému nasazení a zřejmě dosavadnímu nejlepšímu výkonu sezóny dokázala Mora vybojovat velecenné tři body.

Olomouc na Sparťany od úvodu zápasu vlétla, dobře bruslila, a tím si vytvářela nadějné příležitosti. Jednu takovou využila předsezónní posila z Vítkovic Petr Strapáč, který proměnil přesilovou hru pěknou střelou do šibenice. Ještě do konce první třetiny ale bylo srovnáno, protože Kudrna obkroužil Konrádovu branku a našel volné místo u tyče, kam zasunul puk.

Po polovině zápasu vrátil Moře vedení David Ostřížek, který se dostal k odraženému puku a zamířil přesně od místa, kam brankář Novotný nemohl dosáhnout. „Věděl jsem, že Miroslav Holec bude střílet, tak jsem zkusil počkat, jestli jejich bek neodpálí puk pryč a trefil mě přímo do kalhot. Pak už jsem nic nevymýšlel, zkusil jsem vystřelit a spadlo to tam,“ řekla ke své premiérové trefě v sezóně další letní posila.

Ve třetí třetině dokázali Hanáci přidat třetí branku. Konkrétně to byl Jan Knotek, který předvedl skvělý důraz v brankovišti, a poslal Moru do dvougólového trháku. Už se zdálo, že konec bude pro domácí celkem poklidný, nicméně o dramatický závěr se postaral snižujícím gólem kapitán Sparty Vrána. Další gól už ale v Plechárně nepadl a tři body tak brala Olomouc. Branislav Konrád už si pak tradičně podmanil velmi slušně zaplněný zimní stadion.

„Dnes jsou to nadstandardní body. My jsme zápas odbojovali a zasloužili jsme si vyhrát,“ hodnotil vítězství David Ostřížek, který se před sezónou vrátil do Olomouce po třech letech. Oproti předchozím zápasům vyzařovalo z olomouckých velké nasazení. „Před utkáním jsme si řekli, že hrajeme před domácím publikem a musíme po nich jít naprosto naplno. Myslím, že jsme to splnili a byli jsme za to odměněni,“ přemítal pětadvacetiletý útočník.

Poprvé v sezóně dala Mora více jak dva góly. „Ještě ale na té produktivitě musím zapracovat, protože šancí máme každý zápas dost. Dávat jeden a půl gólu na zápas je málo a těžko se s tím vyhrává,“ uzavřel Ostřížek.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.