pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Záchranářská přestřelka. Baník zlobil, Sigma ale vyhrála 6:2

Pokusit se vykřesat ještě jiskru naděje pro záchranu. To byl cíl Sigmy Olomouc před derby s posledním Baníkem. Ačkoliv se jedná o týmy s nejhorší produktivitou, záchranářská bitva se strhla v duel plný branek, ze kterého nakonec vyšli daleko lépe Hanáci. Bylo to jejich první jarní vítězství.

Ačkoliv se jednalo o lokální derby, které by mělo přilákat fanoušky, utkání se odehrálo před ne zrovna plným stadionem. Dojem z atmosféry aspoň vylepšily ostravští fanoušci, kteří naplnily celý svůj sektor a i část severní tribuny, nicméně si klasickým způsobem - velkým množstvím dělbuchů a pyrotechniky - kazili renomé.

Gólové hody začaly po půl hodině, když skvělou kolmici poslal za obranu Olomouce Hrubý. Jeho přihrávku si našel kapitán Daniel Holzer, který v zakončení prokázal klid a poslal míč bezpečně k tyči.

Nicméně Baník vedl jen tři minuty, jelikož vstříc balónu se vydal brankář Chmiel, který pod tlakem Chorého míč odpálil. Ovšem ten se dostal jen na kopačky Michala Ordoše, který přibližně z třiceti metrů poslal dokonalý lob, který nemohl mít jak ostavský brankář, tak ani dva dobíhající obránci Ostravy. Ve 39. minutě dokázala Sigma uktání zvrátit ve svůj prospěch a opět v tom měl prsty lišák Ordoš. Ten vtrhl do rozhozené obrany Baníku, se štestím procpal míč přes jednoho obránce a dokonale naservíroval míč Petr Ševčíkovi, který si míč neméně dobře zpracoval, prostřelil Chemiela a připsal si tak premiérový gól v dresu Sigmy. První půle tak končila za stavu 2:1 pro domácí.

Srovnání skóre přišlo v 61. minutě, když si do vlastní sítě srazil střelu Hrubého Ševčík a připsal si tak nechtěně druhý gól v utkání.

Přetahování o tři body pokračovalo v 68. minutě, když po zákroku na Radakoviče byl nařízen pokutový kop pro Hanáky. Míč si na penaltový puntík postavil Jakub Plšek, který nechal skočit Chmiela na druhou stranu a opět poslal Sigmu do vedení. V 76. minutě bylo pro domácí ještě lépe, protože opět po Ordošově nahrávce šel tváří v tvář gólmanovi Jan Navrátil a střelou k tyči poslal Olomouc do dvougólového vedení 4:2. Geniální Ordoš byl k nezastavení a přihrávkou z první vyslal do jasné gólové šance Petra, který si také poradil, a Sigma tak vedla o tři góly. O ještě větší zkázu Baníku se postaral Malec, který se prosadil po rohovém kopu a stanovil tak konečný výsledek 6:2.

Vítězství o čtyři góly vypadá velmi jednoznačně, ale je třeba říci, že až do poslední třetiny zápasy nebylo nic rozhodnuto.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.