sobota 20. dubna 2024 Marcela

Fanoušci nám dali najevo, že to nezabalili, přemýšlí po domácím debaklu Dávid Buc

Byl to dlouho očekávaný zápas, od kterého si příznivci Mory slibovali zdramatizování čtvrtfinálové série s Plzní. Opak byl pravdou. Západočeši na Hané vyhráli 8:1 a vedou už 3:0 na zápasy. „Vůči fanouškům už to bylo velmi kruté, protože jim tam padal jeden gól za druhým a nedalo se to zastavit,“ řekl po utkání slovenský útočník Dávid Buc.

Právě devětadvacetiletý forvard Mory se postaral o jediný gól domácích.

Budete se snažit do dalšího utkání v sérii zapomenout na tuto prohru?
Určitě. Je jedno, jestli jsme dnes dostali osm gólů, protože zítra musíme nastoupit naprosto jinak a odvděčit se divákům.

Věřil jste, že po vašem gólu na 1:4 můžete zápas ještě zkomplikovat?
Ano. Ještě po druhé třetině jsme stále věřili. Po mém gólu jsme měli ještě přesilovku 5 na 3 a byly tam nějaké nebezpečné střely. Tomáš Houdek trefil boční síťku a já jsem střílel těšně vedle tyčky. Škoda. Kdyby tam před koncem třetiny padnul ještě ten druhý gól, tak by se s tím něco dalo udělat. Když jsme ale dostali další gól, tak to bylo velmi těžké. Už to bylo kruté.

Oproti přechozím zápasům jste přitvrdili a soupeře více dohrávali. Byly to předzápasové plány?
Před zápasem jsme si říkali, že musíme doma nastoupit úplně jinak a měli bychom je dohrávat. Z části se nám to dařilo, ale my jsme hráli a oni dávali góly.

Co byste řekl na nevídanou věc, kdy fanoušci za stavu 1:7 dělali mexickou vlnu?
Myslím si, že jsme celou sezónu dělali dobré výsledky a fanoušci ještě věří, že tu sérii natáhneme, a v to věříme i my. Dali nám najevo, že to nezabalili, a v následujícím utkání musíme ukázat my jim, že to ještě nebalíme.

obránce Martin Vyrůbalík

Play-off se do Olomouce vrátilo po dvaceti letech. Výsledek z tohoto utkání je krajně nepříznivý. Dokážete vysvětlit proč?
Já nevím...My jsme nezačali nějak špatně, ale udělali jsme jednu chybu, ze které jsme dostali gól a ten nám vzal vítr z plachet. Potom jsme byli takoví nijací. Dá se říct, že Plzni tam spadlo de facto všechno. Takový zápas ale občas je. V play-off je jedno, jestli je to 1:8 nebo 1:2, takže se musíme zkoncentrovat na zítřek.

Výsledek ovlivnily dva góly, které byly celkem laciné. Souhlasíte?
Asi tak, protože tohle by se nemělo stávat. Bohužel. Je to škoda. Pokud hrajeme takový zápas, kdy je to 0:2 na zápasy, tak bychom si měli dávat pozor na zadní vrátka a to jsme si bohužel celý zápas nedávali. Navíc se hrozně nadřeme na góly. Přesilovky...to jste viděli sami, takže bohužel.

Dnes jste měli dvakrát početní výhodu 5 na 3. Dá se s těmi přesilovkami do dalšího zápasu ještě něco udělat?
To nevím. Vždy to nějakým způsobem nacvičujeme. Je to trochu i o smůle, že se několikrát puk lépe neodrazí, ale teď už je to trochu i o hlavě.

Do čtvrtého utkání půjdete s čím? Abyste potěšili domácí fanoušky nebo ještě zabojujete o obrat?
Rozhodně chceme vyhrát, protože nechceme skončit takhle brzo. Fanoušci jsou fantastičtí a já doufám, že zítra přijdou zase v hojném počtu. Snad jim uděláme radost.

Čtěte více:

Autoři | Foto Marek Rigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.