pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Ve druhém zápasu olomouckých volejbalistek Frýdek-Místek kousal, holky to ale zvládly

Je za námi druhé utkání volejbalového play-off. V druhém utkání Frýdek na konci zlobil, ale nakonec všechno dobře dopadlo a olomoucké hráčky opět potvrdily svou kvalitu. Olomouc se touto výhrou ujala vedení 2:0 na zápasy.

Začátek utkání byl z olomoucké strany lepší než v minulém zápase a hráčky nedělaly zbytečné chyby. Dařilo se jim útočit a zároveň dobře blokovaly frýdecké smeče. V průběhu prvního setu se Frýdek-Místek dokázal svou aktivní hrou dotáhnout na Olomouc. Nic mu to ale nebylo platné. Set skončil 25:17 ve prospěch Olomouce.

Druhý set byl v podobném duchu jako ten první a skončil dokonce i stejným výsledkem, tedy 25:17.

Frýdek nesložil zbraně a ve třetím setu byl místy lepším družstev. Celý set vedly a měly slušný náskok, ten se jim ale podařilo prohospodařit. Hanáčky dokázaly srovnat díky zlepšenému útoku a taky možná díky podpoře fanoušků. Ti se v největší olomoucké krizi probrali a začali fandit. Od stavu 18:18 se hra přelívala na obě strany a hala alespoň nakonec oživla díky pěkným momentům, které jim obě strany předváděly. Koncovka setu byla úspěšnější pro Olomouc a na světelné tabuli svítilo skóre 28:26.

 

Holky dnes opět vybojovaly vítězství! (y) Koukněte na poslední míč, kterým stvrdily vítězství nad Frýdkem-Místkem v posledním setu 28:26 ;)

Posted by Olomoucká Drbna on Sunday, March 20, 2016

 

 „První set se opakoval a byl stejný jako v prvním zápase. V půlce setu jsme se zastavili. Nebyli jsme schopni složit balón. Druhý set byl opět jako z kopíráků. V třetím setu jsem holkám říkal, ať jsou pozorné a dají do toho víc srdíčka a daly si říct. V těch prvních dvou setech se mi zdálo jako by byly odevzdané,“ řekl hostující trenér Leopold Tůma.

Na otázku jestli ještě věří ve zvrat série, Tůma odpověděl: „To bych byl špatný trenér, abych holkám už nevěřil.“

„Já si myslím, že dnešní zápas byl podobný jako ten první a vyvíjel se skoro stejně. Po prvních dvou vyhraných setech jsme do třetího nastoupili tak, že se vůbec nic nemůže stát a rázem jsme se dostali do hluboké defenzívy. Dlouho nám trvalo, než jsme se z toho dostali. Ve třetím setu hrál Frýdek velmi dobře a v žádném případě nám to neusnadnil. Potom když jsme se dostali do vyrovnané koncovky, tak jsme začali hrát, tak jak jsme měli hrát celý zápas,“ řekl domácí trenér Jiří Teplý.

Série se tak stěhuje do Frýdku-Místku za příznivého stavu 2:0 pro Hanáčky. Další zápas se odehraje 23. března v 17:00. Tak držte holkám palce alespoň na dálku.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook VK UP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.