sobota 20. dubna 2024 Marcela

Boxer Tomáš Mikúš: Ukázali jsme Plzni, že se nenecháme otloukat

Druhé domácí utkání nabídlo strhující podívanou. Kohouti byli proti Plzni lepším týmem a hnali se za vítězstvím, zápas ale přinesl drama až do konce. Vítězství 2:1 ještě okořenil Tomáš Mikúš pěstním soubojem s plzeňským obráncem, kterého skolil k zemi a dočkal se tak mohutného potlesku vyprodané Plecharény.

Tomáš Mikúš, vítěz bitky s plzeňským obráncem Jakubem Jeřábkem

Tome, úžasné představení a vítězná bitka z vaší strany. Jak se to semlelo?
Jde o hodně a souboje v brankovišti jsou vždy vypjaté. Najednou to vyšlo tak, že jsem se ocitl ve férové bitce jeden na jednoho, tak jsme do toho šli oba naplno.

Po boxerském souboji jsi slavil s rukama nahoře…
Užíval jsem si pocit vítězství v bitce i v zápase. To je důvod, proč hokej hrajeme.

Šel by jsi do souboje, i kdybys se měl v tu chvíli postavit se Ryanu Hollwegovi?
Vůbec jsem neřešil, kdo to je. Jestli Jeřábek nebo Hollweg. V té chvíli už nešlo ustoupit. Jen jsem se snažil co nejrychleji máchat rukama, protože nejsem nějaký bitkař. Šel jsem do toho naplno. Naštěstí to vyšlo.

Co bylo důvodem k odhození rukavic?
Věřím, že jsem dodal sílu týmu do dalšího zápasu. Už nemáme co ztratit, myslím, že jsme Plzni ukázali, že se nenecháme jen tak otloukat.

Co říkáš na úžasnou atmosféru v Plecharéně?
Moc děkuji divákům, kteří na nás nepískali a povzbuzovali nás i za stavu 1:8. Dnešní výhra pak pro ně byla taková malá odměna.

S jakým odhodláním pojedete do Plzně?
Chceme si ten další zápas užít, půjdeme do něj naplno a uvidíme.

Branislav Konrád

Jak se ti dnes chytalo?
Po předchozím debaklu jsme se museli hned dát do kupy a naštěstí nebyl čas nad tím nějak přemýšlet a povedlo se to. Jsme rádi, že jsme to zvládli.

Neměl jsi těžké spaní po předchozím debaklu?
Paradoxně lépe usnu, když prohrajeme. Jsem rád, že jsem dneska kluky podržel svými zákroky.

Útočníci opět neproměnili několik vyložených šancí..
Bylo by lepší, kdyby nám to tam napadalo a hrálo se nám víc v klidu, ale není to nic nového. Minulý rok jsem něco podobného zažil v Trenčíně. Už jsem si na vyrovnané zápasy tak nějak zvykl.

Zaznamenal jsi změnu ve hře Kohoutů?
V těchto dvou domácích zápasech jsme hráli mnohem tvrdší hokej než předtím v Plzni a tentokrát jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli.

Vrátíte sérii ještě zpět do Olomouce?
Musíme nejdřív zvládnou utkání v Plzni. Každým dalším zápasem si můžeme prodloužit sezónu a půjdeme si za tím. Tato domácí výhra nás hodně psychicky povzbudí. Sice jsme dostali vyrovnávací gól, ale minutu na to jsme utkání zase otočili.

Jak bude těžké vyhrát čtyři zápasy v řadě?
Když jsem chytal za Slovan, tak jsme prohráli sérii, kdy jsme už vedli 3:0 a nakonec nás Trenčín porazil 4:3. Takže otočit sérii v play off není nic nemožného. Pokud se ještě vrátíme ve čtvrtek na domácí led, je velká šance protáhnout to i do sedmého zápasu.

Koho napadlo vzít syna na led?
Synek Samuel chtěl se mnou jít a led při děkovačce, tak jsem ho musel vzít s sebou. Doufám, že to letos ještě nebylo naposled.

 

Mora se nevzdává! První vítězství v sérii oslavil Braňo i se svým nástupcem ;) (y) <3 Opět skvělá show! (y)

Posted by Olomoucká Drbna on Saturday, March 19, 2016

 

Jak moc je znát absence Pavla Skrbka?
Pavel v obraně chybí, ale David Škůrek se snaží hrát podobným stylem, jednoduše a tvrdě, takže si myslím, že jej dobře nahradil. V pátek jsme se nechali zbytečně vybláznit diváky, hnali jsme se dopředu a Plzeň dávala jeden gól za druhým. Z toho jsme se teď poučili a vrátili jsme se ke hře, která nám byla blízká po celou sezónu, musíme vycházet z dobré defenzívy. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.