čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Světový pohár v Olomouci má unikátní atmosféru, říká jezdkyně Zuzana Zelinková

Na start Světového poháru v Olomouci (23. až 27. června) se postaví již potřetí. Byť parkurová jezdkyně Zuzana Zelinková v Česku nezávodí příliš často, prestižní mítink se špičkovou konkurencí si ujít nenechá ani letos. „Atmosféra je tam naprosto unikátní,“ říká nejlepší Češka v prezenční listině.

Prestižního mítinku Světového poháru v parkurovém skákání v Olomouci se letos zúčastní na tři stovky koní. Na programu je celkem dvacet soutěží s nedělním vrcholem, závodem Diamond Tour, do kterého vyrazí světoví jezdci včetně českých parkurových hvězd Aleše Opatrného nebo Zuzany Zelinkové.

„Jde o největší mezinárodní závod v Česku a člověk chce, aby doma vše fungovalo a před publikem se předvedl co nejlépe. Světový pohár v Olomouci je perfektně zorganizovaný, mítink je na opravdu vysoké úrovni. Řadím ho mezi jedny z nejdůležitějších startů v sezoně,“ říká Zuzana Zelinková, trojnásobná Jezdkyně České republiky.

Do Olomouce s sebou bere tři starší do větších soutěží a dva mladé na zkušenost. Denně pojede tři, čtyři soutěže a vzhledem k tomu, že každý kůň by měl závodit třikrát během víkendu, čeká ji tedy plus minus patnáct parkurů za čtyři dny. „Už se těším na atmosféru, ta je naprosto unikátní. Minulé dva ročníky byly skvělé a já věřím, že tomu tak bude i letos. Fanoušci jsou úžasní,“ dodává Zelinková.

Olomoucký mítink patří už tradičně mezi významné akce v kalendáři Mezinárodní jezdecké federace. Loni se v areálu ESC válčilo o olympijskou nominaci, letošní podnik je zase kvalifikací na mistrovství Evropy juniorů a v rámci programu se poprvé v České republice pojede kvalifikace European Youngster Cupu, což je velmi populární seriál pro jezdce do 25 let.

Hlavní kategorie celého mítinku je rozdělena do tří úrovní obtížnosti na Silver Tour, Gold Tour a Diamond Tour. První dvě kategorie zahájí hned v první den závodů, tedy ve čtvrtek 23. června. Dvojice přihlášené do „zlaté túry“ pojedou své finále v neděli ráno, zatímco finále Silver Tour celý program v Equine Sport Centru uzavře jako poslední soutěž během nedělního pozdního odpoledne.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto holcbecher.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.