čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Série proher olomouckých florbalistek pokračuje. S Ostravou prohrály 2:8

Olomoucké florbalistky z FBS Olomouc měly za sebou pět proher v řadě a chtěly tuto smolnou sérii konečně ukončit. Během státního svátku se proti domácím florbalistkám postavil tým FBC Ostrava. Ten šel do duelu jako favorit a svoji roli potvrdil jasným vítězstvím nad Olomoucí 8:2.

Ze začátku zápasu bylo k vidění mnoho nepřesností z obou stran. O první změnu ve skóre se postarala hráčka Ostravy Denisa Kocurová. Svým pohotovým zakončením zpoza branky překvapila domácí brankářku a poslala Ostravu do vedení 1:0. Olomoucké florbalistky po inkasovaném gólu začali více útočit, ale ve většině případů kazily finální fázi útoku. Ostrava si po krátké odmlce vytvořila řadu šancí a při jedné z nich napálila Eliška Jurečková míček ve 14. minutě pouze do břevna. Ke konci první třetiny ostravské florbalistky udělaly chybu v rozehrávce a Olomouc tak měla velkou šanci k vyrovnání. Olomoucká útočnice však na míček nedosáhla a skóre tak zůstalo stejné, tedy 0:1.

Hned v úvodu druhé třetiny se podařilo ostravským florbalistkám zvýšit svůj náskok o dva góly. V 15. sekundě ho vstřelila Nela Kapcová po krásné akci. Nejlepší možnou odpovědí byl rychlý gól Kateřiny Peterkové. Ta upravila v druhé minutě skóre na 1:2. První vyloučenou hráčkou v zápase byla z domácího týmu, konkrétně Tereza Stiskálková. Olomouci se však podařilo oslabení ustát. Lucie Kluzová se v druhé třetině rozhodně nenudila. Ostravským hráčkám chytala jednu šanci za druhou. V 19. minutě už se ji ale domácí branku nepodařilo uchránit. Kapitánka Ostravy Pavla Kajfoszová se postarala o třetí gól svého týmu. Několik vteřin po tomto gólu dostaly olomoucké hráčky další facku v podobě gólu Nikoly Škopkové. Po siréně byl stav 1:4.

V 6. minutě třetí třetiny Romana Skácelová prostřelila Lucii Kluzovou po rozehrávce volného úderu a Ostrava tak odskočila o čtyři góly. Olomouc byla od této doby hodně pasivní a nedokázala si vytvořit nějakou kloudnou šanci. Ve 12. minutě si po dlouhé době hráčky olomouce zastřílely na soupeřovu branku, ale všechny střely skončily neúspěšně. Naopak ostravskému týmu se podařilo vzápětí vsítit další dva góly. O první se postarala Barbora Lichnová a o ten druhý Andrea Pastušková. Olomouc však nesložila zbraně a ve 14. minutě snížila na 2:7 po krásné přihrávce Terezy Stiskálkové, která našla osamocenou Alenu Sklenářovou, ta si s šancí poradila na výbornou a nedala gólmance šanci. Tři minuty před koncem utkání dala svůj druhý gól v zápase Barbora Lichnová. Ostrava porazila Olomouc 8:2.

„Ostrava byla jednoznačně lepší a zasloužila si vyhrát. Chyběla nám přímočarost a nebyli jsme schopní vytvořit si dostatek šancí. To je hlavní důvod, proč je výsledek pro nás tak krutý. Hráčky často hledají další spoluhráčku místo toho aby vystřelily. Snažíme se to hrát až příliš profesorsky,“ řekl po utkání trenér Olomouce Petr Dadej.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook FBS Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.