čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Bravo! Volejbalové semifinále se bude do Ostravy stěhovat za stavu 2:0 pro Olomouc

Hanačky si druhý semifinálový zápas užívaly a pokračují ve spanilé jízdě. Na rozdíl od sousedního Prostějova zápas zvládly bez ztráty setu. Série se stěhuje do Ostravy, kde můžou hráčky Olomouce ukončit ostravskou naději.

Olomouc si úvodní set celkem jasně pohlídala. Jenom za stavu 20:12 olomoucké hráčky působily jako zmražené. Ostrava se dotáhla, ale nedokázala skóre obrátit ve svůj prospěch. Na tabuli v první přestávce svítil stav 25:19.

Ve druhém setu Ostrava zlepšila svůj útok a od začátku vedla. Od chvíle, kdy Olomouc srovnala na 8:8, se hráčky na střídačku přetahovaly o body. Následně se Hanačky odpoutaly a nepřipustily žádné větší drama. I když druhý set skončil stejný skóre jako ten druhý, tedy 25:19, tak byl z obou stran pohlednější.

Díky dvěma skvělým blokům Veroniky Závodné se Olomouc ujala vedení 5:3. Ve třetím setu se Hanáčky celkově zlepšily v blokování. Následovaly chyby z domácí strany, ale Beta Dumančič se postarala o to, aby si domácí tým vzal vedení zpět. Olomoucké libero, Simona Hronová, předváděla neskutečné zákroky a dokázala dobře tvořit hru. Za další vítězství má ale samozřejmě zásluhu celý tým. Poslední set skončil 25:18.

„Myslím, že to byl vyrovnaný a dramatický zápas. Ostrava určitě nepřijela s tím, že by byla smířena s prohrou. Riskovali hlavně servisem. První set jsme měli celkem pod kontrolou. Největší problém pro nás nastal ve druhém setu, kdy se Ostrava ze začátku dostala do vedení a my jsme začali až moc improvizovat. Naštěstí jsme se potom vrátili k tomu, co jsme chtěli hrát,“ řekl po zápasu domácí trenér Jiří Teplý.

Na otázku, zda mají šanci pokračovat bez ztráty setu i v dalším utkání, Teplý odpověděl: „V Ostravě to bude hodně těžké. Prostředí bude hodně bouřlivé. Určitě využijí svoje dobré podání. Musíme se připravit na přihrávky. Pokud budeme dobře přihrávat a servírovat, tak máme šanci uhrát podobný výsledek jako doma. Ostrava je ale houževnaté družstvo, s kterým se nehraje jednoduše.“

Čtěte více:

Autoři | Foto Foto: Martin Hroch, Facebook VK UP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.