pátek 19. dubna 2024 Rostislav

O víkendu dvakrát hořelo, hasiči vyjížděli k požáru kotelny a kůlny

O víkendu museli hasiči v Olomouckém kraji vyjíždět dvakrát k rozsáhlým požárům – v sobotu k požáru kůlny v Petrově nad Desnou, v neděli pak k požáru kotelny ve Stařechovicích - Služíně.

V sobotu po osmé hodině večerní vyjížděli hasiči k požáru kůlny u rodinného domu, který byl nahlášen v obci Petrov nad Desnou. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči ze Šumperku - Temenice, Petrova nad Desnou a Velkých Losin. "Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena celá kůlna, která se nacházela v zadní části domu. Všechny osoby, které byly v době vzniku požáru doma, byly mimo objekt v bezpečí," sdělila médiím tisková mluvčí Vladimíra Hacsiková.

Hasiči kromě hašení samotného objektu kůlny kontrolovali také rodinný dům, zda-li se požár nerozšířil i do některých jeho prostor. Nakonec se zjistilo, že objekt byl jen zakouřen dýmem. "V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali uskladněné dřevo, které dohašovali a likvidovali ohniska požáru. Na závěr hasiči zkontrolovali požářiště termokamerou. Plameny dostali hasiči pod kontrolu za 45 minut po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 22:41 hodin," sdělila Hacsiková.

Celková škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun.

Druhým velkým požárem, kterým se museli zabývat hasiči, byl požár kotelny rodinného domu ve Stařechovicích - Služíně. K požáru vyjeli po desáté hodině dopolední profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči ze Stařechovic, Náměště na Hané a Kostelce na Hané. "Hasiči po příjezdu zjistili, že požár vznikl v kotelně rodinného domu a nikam jinam se nerozšířil. Hasiči požár zlikvidovali několika proudy vody, v průběhu likvidačních prací vynášeli ven ohořelé věci. Na závěr hasiči zkontrolovali požářiště termokamerou," řekla k požáru Vladimíra Hacsiková.

Požár naprosto zničil vybavení kotelny, celková škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.