sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Přerov bez autobusových spojů. Dnes jich nevyjede celkem 77 na pěti linkách

V Přerově dnes mají problém s autobusovou dopravou. Podle přerovské radnice se dostala Dopravní a logistická společnost, která zajišťuje v Přerově hromadnou dopravu, do platební neschopnosti a přišla tak o část pronajatých vozů. To zkomplikovalo dopravu v Přerově.

Dnešním dnem přišel dopravce o tři další autobusy. "Dohromady to již dělá osm autobusů," řekla pro ČTK mluvčí radnice Lenka Chalupová. Do problémů se dostaly linky 101, 102, 104, 105, 106 a 115. "Během dneška jsme schopni zajistit dopravní obslužnost pouze na "nižší úrovni," uvedli zástupci Dopravní a logistické společnosti ve svém prohlášení. 

Smlouva mezi Statutárním městem Přerov a Dopravní logistickou společností byla uzavřena na začátku roku 2014. "V průběhu trvání smlouvy došlo k rozdílné interpretaci a to v části týkající se výše ceny dopravního výkonu za určité období, která zásadně ovlivňuje výši kompenzace, kterou město za příslušná období vyplácí naší společnosti," uvedla dopravní společnost ve své tiskové zprávě ze dne 5.2. 2016. "Současná situace není pro společnost jednoduchá, nicméně dopravní obslužnost zajišťujeme v takovém rozsahu, že občan jakoukoliv změnu téměř nepozná," tvrdili zástupci ještě před třemi dny. 

Dnešní situace je ale jiná."Naše finanční situace bohužel objektivně neumožní realizovat všechny dopravní spoje, dle jízdního řádu," uvedla dopravní společnost v dnešním tiskovém prohlášení. Odmítají ale, že by vůči společnosti bylo zahájeno insolvenční řízení. 

Společnost měla s městem uzavřenou smlouvu na deset let, tedy až do roku 2024. Nyní podle ČTK město uvažuje, že v krajním případě smlouvu s dopravcem vypoví a vyhlásí nové výběrové řízení, podrobnosti zatím nezveřejnili.

Čtěte více:

Autoři | Foto prerov.eu | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.