pondělí 29. dubna 2024 Robert

Motorkář se čelně srazil s protijedoucím náklaďákem, po pár minutách resuscitace zemřel

Dnes krátce po jedné hodině odpoledne vyjížděli záchranáři k dopravní nehodě, při níž se smrtelně zranil motocyklista.

Nehoda se stala v Hanušovicích na Šumpersku. "Z dosud přesně nezjištěných příčin zde došlo k čelnímu střetu motorkáře s protijedoucím dodávkovým vozidlem. V této chvíli je komunikace zcela uzavřena a je prováděn odklon dopravy přes okolní obce. Na místě jsou policisté, kteří provádí šetření nehody," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

K pomoci vyjela jednotka záchranářů z Hanušovic a vzlétl také záchranný vrtulník. "Hanušovická posádka na místě zahájila resuscitaci zraněného padesátiletého muže v bezvědomí. Po chvíli na místo dosednul i vrtulník s lékařskou posádkou z Olomouce. Společně poté pokračovali ve snaze o záchranu lidského života, při zástavě srdeční i dechové, prováděním zevní masáže srdce s využitím kompresního systému přístroje LUCAS a suplováním dechové činnosti pomocí ambuvaku. V průběhu zraněného zdravotníci imobilizovali vakuovými fixačními prostředky a aplikovali nitrožilně příslušná léčiva," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Zraněný motorkář však utrpěl mnohačetná zranění, a i přes veškerou snahu záchranářů, po několika minutách resuscitace svým zraněním podlehl.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.