pátek 29. března 2024 Taťána

V Hrubé Vodě hořela přes noc rekreační chatka, vyjížděly čtyři jednotky hasičů

Profesionální jednotka hasičů z Olomouce a posily z řad dobrovolných hasičů z Velké Bystřice, Hluboček a Doloplaz vyjížděly v pátek krátce před jedenáctou hodinou večer k požáru rekreační chaty v Hrubé Vodě.

"K prvotnímu hoření došlo v okolí kouřovodu v mezistropním prostoru, poté k prohoření desek a trámů v mezistropním prostoru.Uživatel prováděl hašení chatky vodou ze sudů, čímž zabránil k rozšíření požáru na celou chatku," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči po příjezdu zjistili, že došlo k zahoření u komínového tělesa, oheň se následně rozšířil do půdních prostor. "Jednalo se o zateplenou část, která vyžadovala postupné rozebrání konstrukce a dohledání menších ohnisek. Krátce po půlnoci se hasičům podařilo požár celkově likvidovat a všechny jednotky se mohly vrátit zpět na své základny," doplnil Hošák.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, vzniklá škoda je předběžně stanovena na 30 tisíc korun. Příčína vzniku požáru je zatím v šetření, vyšetřovatel pracuje s více variantami, jak mohl požár vzniknout.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.