pátek 29. března 2024 Taťána

Muž okrádal svého zaměstnavatele, svým jednáním si přišel minimálně na 170 tisíc korun

Dvaašedesátiletý muž je obviněný z trestného činu podvodu. Pracoval jako řidič v autodopravě a disponoval tankovací kartou, kterou používal i pro osobní účely. Zaměstnavateli vznikla škoda v minimální výší 170 tisíc korun.

Jeseničtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 62letého muže z Bruntálska jako obviněného ze spáchání trestného činu podvod. Toho se měl dopustit tím, že jako řidič firmy provozující autodopravu se sídlem na Jesenicku disponoval tankovací kartou, kterou v několika případech použil k odběru motorové nafty u čerpacích stanic na různých místech republiky,“ oznámila policejní mluvčí Marie Šafářová.

Celkem takto natankoval přes šest tisíc litrů nafty. Načerpanou naftu nedokladoval a zaměstnavateli nadměrné tankování zdůvodňoval velkou spotřebou nákladního vozidla. „Získanou naftu jednak použil pro vlastní potřebu, jednak prodal dalším osobám. Finanční prostředky, které utržil z prodeje, pak použil rovněž pro vlastní potřebu,“ dodala Šafářová.

Tímto činem si mohl přijít na minimálně 170 tisíc korun. Muži lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody v trvání od jednoho do pěti let. 

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.