pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtyři mrtvé si vyžádala sobotní nehoda osobního auta s autobusem

Tři posádky záchranářů dnes zasahovaly v Zábřehu u dopravní nehody, při které se střetlo osobní auto s autobusem. V autě jelo pět cestujících, čtyři na místě svým zraněním podlehli.

Nehoda se stala krátce po devátenácté hodině v Zábřehu. U události byla bezprostředně posádka rychlé zdravotnické pomoci z Mohelnice, protože se nehoda odehrála přímo před nimi. Posádka tak mohla zahájit péči u zraněných zaklíněných osob v osobním vozidle.

"V autobuse cestovalo více osob, v něm ke zranění nedošlo. Následky jsou velmi smutné, při události došlo ke čtyřem smrtelným zraněním. V osobním vozidle cestovalo pět osob, poslední ze zraněných byl vyproštěn hasiči," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. 

Zdravotníci pacientovi poskytli komplexní přednemocniční neodkladnou péči, muže napojili na umělou plicní ventilaci, invazivně aplikovali příslušnou medikaci a imobilizovali jej pomocí fixačních pomůcek. Vážně zraněného muže následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na oddělení urgentního příjmu v olomoucké Fakultní nemocnici.

Na místo dorazily také jednotky hasičů ze Zábřehu a z Šumperka, které doplnily ještě dobrovolné hasičské jednotky ze Zábřehu a Lukavic. Hasiči na místě vyprostili jedinou živou osobu z osobního auta a muže předali do páče záchranářů.

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.