pátek 26. dubna 2024 Oto

Cestujícím z havarovaného autobusu museli ven pomáhat hasiči

Policisté, zdravotnická záchranná služba i tři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovali ve čtvrtek 7. ledna u nehody na silnici mezi Vápenou a Žulovou na Jesenicku. Z vozovky sjel do příkopu autobus, ve kterém cestovalo pět osob a řidič. Jeden cestující se zranil.

Autobus sjel ze silnice a skončil nakloněný v příkopu. K pomoci k místu události vyrazila profesionální hasičská jednotka stanice Jeseník za posílení dobrovolnými hasiči Vápenná a Žulová. „Z autobusu kvůli zaklínění výstupních dveří do svahu nebylo možné vystoupit. Hasiči provedli částečné odkopání zeminy a poté všem pasažérům včetně řidiče pomohli do bezpečí,“ uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. 

Cesty v Olomouckém kraji pokrývá po hustém sněžení rozbředlý sníh

Silnice v Olomouckém kraji pokrývá rozbředlý sníh, místy stále hustě sněží. Zvýšená opatrnost je nutná nejen v horských oblastech regionu, ale i v nižších částech kraje, i tam jsou silničáři v pohotovosti. Na Přerovsku se sníh mísí s deštěm,...

„Pří nehodě došlo ke zranění jednoho z cestujících, souběžně jsme asistovali při ošetření posádce zdravotníku ZZS. Autobus bylo v závěru nutné vyprostit pomocí jeřábu, ten k události dorazil rovněž s centrální stanice v Jeseníku,“ dodal Hošák.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky nehoda, policie, hasiči, jeseník, autobus, cestující

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.