neděle 5. května 2024 Klaudie

Skiareály v Jeseníkách hlásí sjezdovky zaplněné lyžaři, podmínky jsou ideální

Výborné sněhové podmínky přilákaly o víkendu do Jeseníků velké množství lyžařů, kteří si kromě upravených sjezdovek užívali i slunečného počasí. Na své si přišli také běžkaři, pro které byly připravené stopy i v nižších partiích hor. V Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí, v posledních dnech tam nový sníh nepřipadl.

Plné lyžařů bylo víkendu například lyžařské středisko v Branné na Šumpersku, které dnes po sobotním mlhavém počasí zalilo zimní slunce. "Lyžovat přijela hromada lidí. S víkendovou návštěvností jsme úplně spokojení," řekl dnes ČTK provozovatel areálu Rostislav Procházka, podle kterého v Jeseníkách panovalo nádherné zimní počasí. "Mrzne a je dostatek sněhu. Zkrátka zima jak má být," podotkl Procházka.

Jako vydařený hodnotí víkend také Petr Marek z lyžařského areálu v Koutech nad Desnou, kde je v průměru metr sněhu. "Víkend vyšel pěkně a s návštěvností jsme určitě spokojení," řekl Marek, podle kterého panovalo slunečné počasí. Hodně lyžařů se prohánělo nejen na sjezdovkách v Koutech, ale rušno bylo i na výše položených běžecké trasách například v okolí přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. "V pátek byly trasy upraveny, takže o víkendu si vyznavači běžeckého lyžování přišli na své," uvedl Marek.

Lyžaři zaplnili také sjezdovky v lyžařských areálech v údolí Karlov. "Návštěvnost byla vysoká. Více lidí přijelo v sobotu než dnes," řekl mluvčí Ski Arény Karlov Boris Keka, podle kterého o víkendu panovalo v Karlově slunečné počasí. "Neděle byla ovšem mrazivá a ráno bylo patnáct stupňů pod nulou," uvedl Keka, podle kterého na sjezdovkách v Karlově je díky technickému sněhu 50 až 75 centimetrů sněhu. "I mimo sjezdovky je zhruba 25 centimetrů přírodního sněhu," upozornil.

Plné lyžařů byly o víkendu i sjezdovky v Hrubé Vodě a Hlubočkách u Olomouce, Například areál v Hrubé Vodě hlásí až 90 centimetrů sněhu, všechny sjezdovky jsou v provozu v nedalekém areálu v Hlubočkách, kde leží podle informací na stránkách střediska 60 až 110 centimetrů sněhu.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.