úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Nad ránem hořel rodinný dům i s přístavbou, vznikla škoda za 1,5 milionu korun

Dnes v brzkých ranních hodinách došlo k požáru domu a přístavby v Seničce na Olomoucku. Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Litovle a Uničova za posílení dobrovolnými hasiči ze Senice na Hané, Náměště na Hané a Seničky.

Nakonec k pomoci dorazily i jednotky Drahanovice, Olomouc Chválkovice, Olomouc Černovír, Cholina a profesionální jednotka ze stanice Olomouc s výškovou technikou.

Jednotky pomocí několika hasebních proudů zhruba po hodině intenzivního zásahu požár lokalizovali, podařilo se jim zdolat většinu plamenného hoření. V navazujícím čase pokračovali v postupném procházení, dohledávání menších ohnisek, rozebírání a rozhrabávání. Obyvatelům se naštěstí včas podařilo dostat do bezpečí, nikdo se nezranil,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

.Krátce po půl čtvrté ráno bylo zahájeno předání vlastníkům s poučením. Pro dohled u požářiště nadále zůstala místní dobrovolná jednotka Senička. Při této události došlo ke škodě v částce 1,5 mil. korun s prozatím neurčenou přesnou příčinou vzniku požáru.

Autoři | Foto HZS

Štítky hasiči, požár, Senička, dům, přístavba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.