sobota 18. května 2024 Nataša

Olomoucko

U Řimic se v křižovatce střetla dvě auta, Passat skončil po kotrmelcích daleko v poli

V úterý 12. února před půl pátou odpoledne se v křižovatce mezi Řimicemi a Červenou Lhotou střetla dvě auta. Při nehodě se zranila řidička jednoho z nich a její spolujezdkyně.

FOTOGALERIE: Olomoucké volejbalistky padly s Rumunkami v odvetném utkání Evropského poháru

Smutné loučení s aktuálním ročníkem evropských pohárů zažily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Po nadějné porážce 2:3 v rumunském městě Bacau vedly nad tamním klubem Stiinta v domácí odvetě čtvrtfinále CEV Cupu už 2:0 na sety, nakonec...

Olomoucká radnice bude spolupracovat s pražskými studenty architektury

Inspiraci při návrzích na úpravu veřejného prostoru si slibuje olomoucká radnice od dohodnuté spolupráce s Fakultou architektury ČVUT v Praze. Studenti budou moci navrhnout podobu rozvoje vybraných částí města, jako jsou například nevyužívané...

Sportovcem roku Olomouckého kraje je parašutista Gečnuk. Mezi týmy vyhrály volejbalistky Prostějova

Parašutista Jiří Gečnuk ovládl osmnáctý ročník ankety Sportovec Olomouckého kraje. Český reprezentant v individuální akrobacii a přesnosti přistání během své kariéry posbíral celou řadu medailí. Pyšní se také titulem absolutního mistra světa.

Zatoulaný pes sám přiběhl do ordinace veterináře v Olomouci. Odtud jej převezli do útulku

Labrador se včera odpoledne zaběhl až do ordinace veterinární kliniky v ulici Arbesova v Olomouci. Hlídka městské policie na místě psa odchytila a v pořádku jej převezla do útulku pro psy v Neředíně.

FOTO/VIDEO: Toxi tým v Olomouci zadržel muže přímo při výrobě pervitinu

Koncem ledna letošního roku realizovali kriminalisté olomouckého Toxi týmu další případ na úseku drogové problematiky. Výsledkem je zadržení čtyřiapadesátiletého muže z Olomoucka a jeho následné obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu...

Dítě nalezené na poli u Věrovan zřejmě nezemřelo násilně. Matku stále hledá policie

Novorozenec nalezený loni v červenci na poli u Věrovan na Olomoucku zřejmě nezemřel násilně. Podle šéfa krajské kriminálky Jana Lisického nejde o čin násilného charakteru a případ vyšetřují policisté z olomouckého územního odboru.

Velká rekonsrukce olomoucké radnice se blíží, obnoveny budou i sto let zničené sluneční hodiny

V listopadu tohoto roku by měla začít rekonstrukce fasády radnice a historických prvků na ní. Radnice počítala s rozpočtem 72 milionů korun, díky výhodné nabídce bude ale rekonstrukce stát 57 milionů korun.

Kraj podpoří dobrovolné hasiče téměř dvěma miliony. Peníze dostanou i na nákup technického vybavení

Několika dotačními programy letos Olomoucký kraj opět potěší dobrovolné hasiče. Jednou z čerstvě schválených podpor jsou příspěvky okresním sdružením SDH, která jsou aktivní například v požárním sportu nebo v udržování hasičských tradic.

Winter Classic nechyběly góly ani bitka. Olomouc porazila Bratislavu 3:2 po prodloužení

Olomoučtí Shields se v dalším kole Evropské univerzitní hokejové ligy utkali s týmem Diplomats Pressburg. Utkání se netradičně hrálo pod širým nebem na venkovním zimním stadionu v Rýmařově. Shields vyhrocené „Winter Classic“ po nervy drásajícím...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.