čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO/VIDEO: Požár na Černé cestě v Olomouci způsobil škodu za tři miliony. Policie evakuovala třicet osob

, aktualizováno 27. srpna 2019, 10:05

Rozsáhlý požár zasáhl dnes časně ráno skladovací halu na Černé cestě v Olomouci. Nikdo nebyl zraněn, evakuováno však muselo být z okolní ubytovny 30 lidí. Po uhašení požáru se mohli vrátit domů. Hala se nachází zhruba 100 metrů od panelových domů. Škoda byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun, příčina se zjišťuje, řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Případem se zabývá také policie, doplnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Hořet začalo kolem čtvrté hodiny ranní, na místo se sjelo devět hasičských jednotek. V plamenech se ocitla střecha, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. „Šlo o skladovací halu, střecha hořela na prostoru deset krát 40 metrů, což byla zhruba polovina objektu. Hasiči se zaměřili hlavně na druhou polovinu, aby ji ochránili, a první polovinu hasili třemi proudy," uvedla mluvčí.

Kvůli rozsáhlému požáru bylo nakonec rozhodnuto o evakuaci 30 lidí. „Vzhledem k tomu, že v době příjezdu policejní hlídky již hořely i větve mezi zahořelou budovou a přilehlou budovou ubytovny, policisté kvůli zajištění bezpečnosti rozhodli o evakuaci 30 osob na dobu zhruba půl hodiny. Poté, co nebezpečí pominulo, se obyvatelé ubytovny vrátili zpět," informovala policejní mluvčí Urbánková.

Díky včasnému zásahu hasičů se nakonec polovinu objektu podařilo uchránit. Hasiči následně rozebrali část střechy a dřevěné konstrukce domu, aby se dostali ke skrytým ohniskům hoření a mohli je uhasit. Objekt kontrolovali také termokamerou. Před sedmou hodinou byl požár lokalizován, doplnila mluvčí hasičů. „Hasiči zde budou až do večerních hodin, takže byl na místo povolán i týlový kontejner, který zasahujícím jednotkám zajišťuje zázemí," řekla Balážová.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky požár, sklad, hasiči, Černá cesta, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.